Izrael lebombázta a kereszténybarát, Moszult az ISIS ellen visszafoglaló Népi Mozgósító Erők bázisát

Az USA nem vett részt a csapásban, csak “felderítési információkat” adott át. Ez viszont súlyosabb támadásnak tekinthető, mint az Iránnal szembeni, péntek hajnalban történt kamudrónozás. A Népi Mozgósító Erők harcoltak az “Iszlám Állam” ellen és valódi, magasrendű célokért harcolnak. Elég csak megnézni az akkori, népszerű videójukat:

Az egységről számos videó található az interneten, ahogy az “Iszlám Állam” ellen harcolnak, a legkeményebb helyeszíneken, például Moszulban, a fenti videó is a város felszabadításáról és a béke visszatéréséről szól. A vallások között is!

Két légicsapás

Siíta források szerint Izrael áll a támadás mögött. Amerikai felderítőgépeket és UAV-k vettek részt a felderítésben, de az USA nem vett részt magában a támadásban.

A Pentagon gyorsan igyekezett elhatárolódni: “Tisztában vagyunk olyan jelentésekkel, amelyek szerint az Egyesült Államok ma légicsapásokat hajtott végre Irakban. Ezek a jelentések nem igazak. Az Egyesült Államok ma nem hajtott végre légicsapást Irakban.”

Egy amerikai tisztviselő azt mondta a PBS Newsnak, hogy a Popular Mobilization Force (PMF – Népi Mozgósító Erők, vagy másik nevükön PMU, Népi Mozgósítási Egység) iraki támaszpontján történt robbanásokat vélhetően izraeli légicsapás okozta.

Ennek eredményeként kora reggel az izraeli katonai parancsnokság közleményt adott ki:
“Az izraeli légicsapások Babilon ellen megsemmisítették az Irán által támogatott Kataib Babiljoun csoport főhadiszállását, amit az Iráni Forradalmi Gárda támogatott és tartott fent a Népi Mozgósító Erők része.”

A légicsapás felvételei:

(Szent Korona Rádió)

Példák az iszlám-keresztény együttélésre (videók)

Az iszlám a főellenség? Megjegyzések a liberális gólem elleni háború kapcsán

Megjött az izraeli viszontválasz: egy légibázist ért támadás Iránban (frissül)

Irán teljes taktikai győzelmet aratott Izrael elszigetelődésével?