Friss kutatás: A nemi identitászavart egyszerűen kinövik a gyerekek felnőtt korukra

A nemi identitászavar a pubertás idején nem ritka, a legtöbben azonban egyszerűen kinövik, azaz végzetes hiba erre alapozva tönkre tenni emberi életeket.

Kövesd Telegram csatornánkat
Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel
és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is.

A nemzetközi LMBTQ-mozgalom egyik központi tézisét döntötte meg (újfent) egy hosszú távú tudományos kutatás. Holland tudósok mintegy 2700 gyermek fejlődését követték 11 éves koruktól húszas éveik közepéig és háromévente interjút készítettek velük, amelynek keretében felmérték, milyen érzéseik és viszonyulásaik vannak a saját nemükkel kapcsolatban. Mint kiderült: a nemi identitászavar egy bizonyos korban nem meglepő jelenség, később azonban elmúlik.

A felmérés elején a 11 éves gyermekek tizede (egészen pontosan 11 százalékuk) számolt be arról, hogy valamilyen szinten elégedetlen a saját nemével. 14 év elteltével ez az arány azonban rendkívüli módon lecsökkent: ekkor mindössze 4(!) százalékuk fejezett ki valamilyen fokú elégedetlenséget. Fontos megjegyezni, hogy ebben a számban már azok is megjelennek, akik csak ritkán éreztek némi fenntartást saját nemükkel kapcsolatban, napjaik túlnyomó többségében azonban teljesen elégedettek voltak azzal.

„A jelenlegi tanulmány eredményei segíthetnek a serdülőknek annak felismerésében, hogy teljesen normális, ha ebben a korszakban kétségeik vannak identitásukkal és nemi orientációjukkal kapcsolatban, és ez viszonylag gyakori is” – összegeznek a kutatók. Felelős szakemberek már eddig is arra figyelmeztettek, hogy ebben a korban szinte törvényszerű, ha a gyerekek elbizonytalanodnak, mindez fejlődésükkel együtt járó jelenség, erre alapozva végzetes hiba a transzmozgalom követelésének megfelelő, veszélyes eljárásoknak alávetni őket.

„Az a tény, hogy az elégedetlenség aránya már néhány évvel később is alacsonyabb, azt sugallja, hogy az emberek túlnyomó többsége számára a megfontoltság és az óvatosság lesz a legjobb megközelítés, nem pedig állandó műtétek vagy hormonterápiák” – nyilatkozta a Daily Mail megkeresésére Patrick Brown, az Ethics and Public Policy Center munkatársa.

Hozzátette: „Ennek megfelelően a kiskorúak nemi átállását tiltó politikáknak nagyon is van értelme.”

szerzők azt mondták: „A nemekkel való elégedetlenség, noha viszonylag gyakori a korai serdülőkorban, az életkor növekedésével általában csökken, és úgy tűnik, hogy a fejlődés során a gyengébb önértékeléshez és mentális egészséghez kapcsolódik.”

„Mindenki tudja, aki valaha is volt tinédzser, hogy a pubertás és annak utóhatásai a hormonális hullámok, a fizikai változások és a szociális bizonytalanság zavaró időszaka lehet. Nem meglepő, hogy a testével való elégedetlenség legmagasabb aránya ebben az időszakban tetőzik” – fogalmazott Patrick Brown.

Dr. Jay Richards, a Richard és Helen DeVos Élet-, Vallás- és Családközpont igazgatója a DailyMail-nek elmondta: „Több mint egy évtizede tudjuk, hogy a legtöbb gyerek, aki szorong, később feloldja ezeket az érzéseket, egyszerűen elmúlnak, a pubertás időszakában pedig természetesek.

Ez a tény világossá teszi, miért olyan felháborító a kiskorúakkal kapcsolatos »nemmegerősítő« gondoskodás, ami végül sterilizációhoz és sok esetben a természetes szexuális funkció teljes elvesztéséhez vezet.

Nincs bizonyíték arra, hogy ez hosszú távon segíti a kiskorúakat. Sőt, medikalizálja őket, nagyon is átmeneti pszichológiai tünetekre hivatkozva” – tette hozzá a szakember.

(Axióma)

Átvert “transznemű” fiatalok vallottak szenvedéseikről

Nem lehet buzivá nevelni? A jenki fiatalok negyede már LMBTQP-személy

Egyre rosszabb a fiatalok egészségi állapota, többen esnek ki a munkából, mint idősebb társaik

Az elhülyülés útján: a magyar fiatalok 40%-a influenszer akar lenni