Kazahsztán is a normalitást védi – az LMBTQP említését is betiltanák

Kazahsztán is példát mutat a devianciák megfékezésében. A helyi kormánypárt BTK módosítási javaslatai szerint hamarosan már az LMBTQP nyilvános említését is, akár börtönbüntetéssel is sújthatják.

Kövesd Telegram csatornánkat
Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is

A kazah kormánypárt két parlamenti képviselője, Jedil Zsanbirsin és Szamat Muszabajev a helyi büntető törvénykönyv módosítását javasolják: terveik szerint a jövőben büntethetővé válna „a nem hagyományos szexuális kapcsolatok propagálása”, amiért átszámítva 6-22 millió forint közötti pénzbüntetés, vagy akár hét évig terjedő börtönbüntetés is kiszabható lenne.

A kazah parlament alsóházának két másik tagja, a szintén kormánypárti Aszhat Aimagambetov és Zsanarbek Asimzsanov nemrég szintén normalitáspárti törvénytervezetet nyújtott be, írja a régióval foglalkozó The Times of Central Asia. A tömegmédiáról szóló, jelenleg tárgyalás alatt álló tervezet szerint a jövőben tilos lenne az LMBTQP emberek nyilvános megemlítése, és a javaslat szerint minden olyan médium tevékenysége felfüggeszthető lenne, amelyik ezt megszegi.

Idén februárban a kulturális és tájékoztatási minisztérium már elrendelte a Selftanu nevű, LMBTQP tinédzsereknek szánt honlap bezárását, mivel annak tartalma „káros a gyermekek egészségére és fejlődésére”. Az LMBTQP fiatalok számára “pszichológiai tanácsadást és jogi segítséget” is nyújtó honlapot kimondottan azért hozták létre, hogy az érintettek mellett kazak nyelven is tudják érzékenyíteni a lakosságot a devianciák elfogadására.

Az orosz nyelv széles körű használata miatt a kazahsztáni médiatér sok tekintetben orosz befolyás alatt áll. A helyi LMBTQP aktivista Mutali Moszkeu szerint emiatt fordulhat elő az, hogy mivel a hazai médiában nem jelennek meg a queer emberek, ezért az ország lakói csak azzal találkoznak, amit az orosz propaganda közvetít. Ezért gondolják azt, hogy minden LMBTQP téma valami olyan nyugati dolog, ami idegen tőlük és amit rájuk akarnak erőltetni. Szerencsére ez a tisztánlátásukra vall és teljesen igazuk is van ha így gondolják.

Egyre szorosabb az összefonódás a magyar állam és az LMBTQP szervezetek között

Lengyelország is foganatosíthatja a nyugati típusú LMBTQP gondolatrendőrséget?

Interszexuális emberek jogainak védelmét hisztizte ki az LMBTQP-lobbi az ENSZ-nél

(Humen online – nyomán Szent Korona Rádió)