Egyre szorosabb az összefonódás a magyar állam és az LMBTQP szervezetek között

A Háttér Társaság több állami szerven belül végzi lobbitevékenységét, köztük a rendőrség soraiban, a Magyarországon élő nemzetiségek jogainak védelmét ellátó biztoshelyettessel és az Áldozatsegítő Központok keretében, állításuk szerint azért, hogy a gyűlölet-bűncselekmények áldozatainak nyújtott támogatásban ezentúl megjelenjen az áldozatközpontú és interszekcionális megközelítés is. Röviden azért, hogy a magyar igazságszolgáltatásban az LMBTQP-lobbi által elvárt tendenciák valósuljanak meg. 

Kövesd Telegram csatornánkat
Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is

A nemzetbiztonsági kockázatot jelentő, külföldről finanszírozott, ügynökszervezet, a Háttér Társaság „Áldozatközpontúság és interszekcionalitás a gyűlölet-bűncselekmények elleni küzdelemben” című július 3-i műhelybeszélgetésének az Alapvető Jogok Biztosának Hivatala adott otthont. A rendőrség, az ügyészség, a bíróság, az Áldozatsegítő Központok, az Igazságügyi Minisztérium, az ombdudsmani hivatal és a civil szervezetek képviselőinek részvételével zajlott lobbi esemény során a résztvevők együtt sajátíthatták el az LMBTQP-lobbi által elvárt irányelveket, azoknak lehetséges formáit és azok érvényesülését a hazai gyakorlatban. A “szakértők” részletesebben megismerhették egymás nézőpontjait, illetve az “áldozatokkal” kapcsolatos speciális igényeket az eljárások során.

A Háttér Társaság két lobbiképzésén összesen 50, a büntető igazságszolgáltatás és az áldozatsegítés rendszerében, illetve civil szervezeteknél dolgozó szakember vett részt.

A képzések fókuszában a gyűlölet-bűncselekményekkel kapcsolatos LMBTQP narratívák sulykolása, és a deviánsokkal kapcsolatos indokolatlan mértékű empatikus fellépés képességének kialakítása állt. Mindkét képzés fontos részét képezték az esetmegoldó gyakorlatok, amelyek során a résztvevők a gyakorlatban alkalmazhatták az áldozatközpontú (lobbista) megközelítésről szerzett elméleti tudásukat. A második képzés továbbá kiegészült a gyűlölet-bűncselekményekkel kapcsolatos jó és rossz gyakorlatokról készült videók feldolgozásával. Nincs semmi kétségünk, hogy mindazon ítélet, ami negatívan érintette a deviáns közösséget, az a rossz gyakorlatok közé soroltatott.

A Háttér Társaság egy kézikönyvet is összeállított a hatóságoknak, amelyben a nyomozati és ügyészségi protokollról szóló fejezetben az ORFK gyűlölet-bűncselekményekről szóló utasítása kiemelt jó gyakorlatként szerepel, hiszen az nemzetközi szinten is példamutató a lobbisták szerint. Ez az utasítás konkrét iránymutatást ad az áldozatokkal való kommunikációhoz “a másodlagos viktimizáció elkerülése és a velük való együttműködés elősegítése érdekében”. A protokoll ezen kívül elismeri a gyűlölet-bűncselekmények közösségi dimenzióját is, vagyis hogy ezek az incidensek soha nem egy ember felé, hanem azonnal az egész közösségre negatív hatással vannak.

A projekt utolsó elemeként szórólapot és plakátot készítenek majd, amely reményeik szerint minden rendőrkapitányságon elérhető lesz, és ezáltal az összes rendőr megismerheti a háttérhatalmi erők által elvárt intézkedési módokat.

A Háttér Társaság lobbiprogramjait természetesen ismételten az Európai Unió pénzelte.

Ki jár megint az élen a jogszabályok kijátszásában? Hát persze, hogy a Háttér Társaság!

Ügyvédeket érzékenyít a Háttér Társaság

A Háttér Társaság kezdeményezésére módosították az örökbefogadási papírokat

A normalitás győzelme: felmentette a Székesfehérvári Törvényszék a HVIM elnökét (Frissítve)

(Háttér Társaság nyomán Szent Korona Rádió)