Interszexuális emberek jogainak védelmét hisztizte ki az LMBTQP-lobbi az ENSZ-nél

A biológiai interszexualitás betegségére repült most rá az LMBTQP-lobbi, és kiharcoltak egy határozatot, hogy náluk is lehetőség legyen a többletjogokra hivatkozva büszkélkedni abnormalitásukkal .

Kövesd Telegram csatornánkat
Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is

Az ENSZ Emberi Jogi Tanácsa április 4-én megszavazta az interszexuális emberek jogainak védelmét célzó határozatot. Az LMBTQP-lobbi az emberi jogok szempontjából mérföldkőnek nevezte a többletjogokkal kecsegtető lépést.

A világszervezet azt állítja, hogy szakértők szerint a csecsemők 1,7%-a születik interszexuálisnak, azaz olyan nemi jellegzetességekkel, amelyek nem illeszkednek a férfi vagy a nő bináris rendszerbe, ez a szám azonban finoman szólva is túlzásnak tűnik, de ha mégis igaz, akkor nem a degeneráció elfogadása jelenti a megoldást.

Az állásfoglalás felszólítja az államokat, hogy lépjenek fel az interszexuális személyekkel szembeni diszkrimináció, erőszak és káros gyakorlatok ellen – beleértve a nemi jellegzetességeket érintő, orvosilag szükségtelen vagy elhalasztható beavatkozásokat. Ezzel egy időben foglalkozzanak az azokat kiváltó okokkal, és segítsék az interszexuális embereket abban, hogy

„a lehető legmagasabb szintű fizikai és mentális egészséget élvezhessék”.

A határozat egyúttal kéri, hogy az ENSZ Emberi Jogi Főbiztosának Hivatala tegyen közzé egy jelentést, amelyben részletesen megvizsgálják a világ minden régiójában az interszexuális személyekkel szembeni diszkriminatív törvényeket és erőszakos cselekményeket.

Az ILGA World jogvédő csoport által közzétett nyilatkozatában 41 civil LMBTQP-barát szervezet üdvözölte a határozatot, és úgy vélik,

„az Egyesült Nemzetek Szervezete történelmi lépést tett az interszexuális személyek emberi jogainak védelme érdekében.”

Mi Magunk: Magyar Péter és Varga Judit magánélete ma a legfontosabb közügy?

15 éve halott színész hangját használták LMBTQP és anarchista ideológiák terjesztésére

Példaértékű: Terrorista listára tették az oroszok egy orenburgi LMBTQP klub dolgozóit

(Humen online nyomán Szent Korona Rádió)