Hatalmas “csúkot” akartak megenni a nyírlugosi cigányok

Míg vannak emberek a világon, akik egy életre szóló barátságot is képesek felépíteni egy gólyával, úgy vannak olyan rejtett erőforrások hazánkban, akik simán megennék ebédre a védett állatot!

Kövesd Telegram csatornánkat
Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel
és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is

A nyomor és a bizarr bűntény(kísérlet) különleges kombinációjáról számolt be a Tények csütörtök este: a szabolcsi Nyírlugoson abból lett ügy, hogy egy férfi és egy nő kinézett magának ebédre egy sérült gólyát, ám egy másik helyi felfigyelt rájuk, miközben már vitték volna el, és rájuk hívta a rendőröket.

Miközben a szemtanú videózta a gólyatolvajokat, az akciót kivitelező férfi még azt is mondta: „lehet lesz belőle egy húsleves”.

Igazi cigány szokás szerint azon kezdtek vitatkozni a szemtanúval, hogy az miért videózza őket, aki erre felszólította őket, hogy

“hagyják békén az állatot!”

A cigányokat az sem érdekelte, hogy a felvétel készítője ezután gyorsan értesítette a rendőrséget. A járőrök a helyszínre érve megakadályozták, hogy a védett madárból ennivaló legyen. A gólyát – amit áram ütött meg, ezért vált röpképtelenné – a Debreceni Madármentőkhöz szállították. Az ottani szakértők azt mondták, sérülése nem olyan súlyos, valószínűleg fel fog épülni. Különös kegyetlenségnek számít ez a madár rablás, ugyanis a gólya egy tojó, aki már lerakta tojásait. Viszont a szemtanú gyors reagálásának és a gólyamentőknek hála, még láthatja a fiókáit.

(Telex.hu és Tények nyomán Szent Korona Rádió)