Indiánt játszottak a cigányok: ludat skalpoltak Érden

Az Érd Városligete néven ismertté vált parkot alig néhány éve adták át a látogatóknak, de sajnos innen sem lehet kitiltani a cigányokat.

Kövesd Telegram csatornánkat
Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is

A területnek elsősorban vízgazdálkodási funkciója van, és azért hozták létre, hogy a város felszíni csapadékvíz-elvezető rendszerének segítségével kialakítsanak egy mesterséges tavat, ahonnan a Dunába szabályozott keretek között tovább engedhetik a csapadékvizet.

Fontos cél volt az is, hogy a tavat és a környékét a helyiek és a környező településekről idelátogatók is használhassák, ezért a mintegy 37 hektáros (37 ezer négyzetméteres) parkban az érdiek segítségével már több mint 10 ezer növényt ültettek el. Az erre a területre jellemző őshonos fa- és növényfajokat telepítettek, aminek köszönhetően több vadon élő madárfaj példányai költöztek a tóhoz. Nem csak a tenyésztőktől, de a madárgyűjtőktől elszökött madarak is itt leltek új otthonra.

Olyan ritkaságokban gyönyörködhet az idelátogató, mint a nílusi lúd vagy a pekingi kacsa. A szabadidőpark  kialakításánál fontos szempont volt, hogy minél több érintetlen terület maradjon az állatvilág számára.

Érintetlen is volt, mindaddig, amíg be nem tették a lábukat a környező cigánytelepek lakói. Úgy gondolták, ha a park mindenkié, akkor az bizonyára a sporteszközökre, mások személyes tárgyaira, de még az állatvilágra is vonatkozik.

Az elmúlt években már többször előfordult, hogy szórakozásból a fák ágait tördelték, azzal dobálták a vadkacsákat, de az sem volt ritka, hogy rugdosták az állatokat. Sajnos arra is volt már példa, hogy halakat, madarakat vittek haza magukkal.

A legutóbbi eset azonban minden eddigit felülmúlt. Az állatmentők egy ludat találtak, ami mozdulatlanul, vérben fekve gubbasztott egy pad alatt. A szerencsétlen állatnak a fején több hatalmas vágás volt, teljesen kilátszott a koponyája. Megskalpolták.

Érden nem sok látnivaló van, nincs ami idecsábítaná a turistákat. Nincsenek élvezhető közösségi parkok, meg nem rongált játszóterek. A családosoknak, az idős embereknek, a sportolni vágyóknak kevés lehetőségük van arra, hogy valahol biztonságban kikapcsolódjanak. A Városliget biztonságosabbá tételével, hatékonyabb fellépéssel a terület egy élvezhető, csendes, természetbarát park lehetne. Csak ehhez egy normális városvezetés is kellene.

Így rabolják ki az alvó utasokat az érdi cigányok

Érd, mint a cigánybűnözés fellegvára: ezúttal enyingi cigányok öltek a hírhedt benzinkúton (+Videó)

(Magyar Jelen nyomán Szent Korona Rádió)