Ügyvédeket érzékenyít a Háttér Társaság

Ingyen kétnapos, kreditpontot érő képzéseket szervez a Háttér Társaság ügyvédek számára, hogy segítse az LMBTQI ügyfelekkel felmerülő speciális eseteket megoldását – fedezte fel a PestiSrácok.hu. Szemünk előtt, nyíltan folyik a normalitást védők elleni koncepciós perek alapjainak megszervezése. 

Kérjük, támogassa adója 1%-ával a HVIM-et!
A szervezet valós, kézzelfogható eredményeiről itt olvashat.
Felajánlását az Azonosságtudat Alapítványnak küldje el!
Adószám: 18218082-1-07

A honlapon azt is feltűntetik, a képzés a JUST EU: egyenlőség és igazságosság az LMBTI állampolgárok számára stratégiai perek útján című projekt része, amely az Európai Unió Jogérvényesülés programja támogatásával valósul meg. A képzés során elhangzó tartalomért kizárólag az előadók tartoznak felelősséggel, és az nem feltétlenül tükrözi az Európai Bizottság álláspontját.  A képzési tematika alapján a résztvevők először megismerkedhetnek a Háttér Társasággal, majd ezt követően az LMBTQI fogalmát tisztázzák, és az ahhoz kapcsolódó sztereotípiákról, a diszkriminációig vezető előítéletes mechanizmusokról is részletes tájékoztatást kaphatnak az ügyvédek.

A védett tulajdonság, a bizonyítás szabályai, valamint a közérdekű igényérvényesítés, és a képviselet szabályainak megismertetése már a második képzési nap részének fontos témája lesz, persze ezt is az egyenlő bánásmódról szóló törvény tükrében vizsgálják majd – fogalmaznak. A programtervben feltűnik, hogy azok az eljárásoknak az ismertetése, amelyeket diszkrimináció esetén alkalmazhatnak, és az egyes jogterületekről (például lakhatás, oktatás, egészségügy, szolgáltatásokhoz való hozzáférés, foglalkoztatás) is csak érintőlegesen beszélnek majd.

Litvánokkal szembeni vizsgálatban, a Háttér Társaság segítségével mondta ki az EU: Alapvető emberi jog a gyermekek homoszexualitásra nevelése

A Háttér Társaság kezdeményezésére módosították az örökbefogadási papírokat

(Vasárnap nyomán Szent Korona Rádió)