A németországi Zöld Párthoz is elérnek a Hammerbande szálai

Jobboldali német források számolnak be róla, hogy a Hammerbande néven ismertté vált antifa terrorcsoport nyomai a németországi szélsőbalos Zöld Párhoz vezetnek.

Kövesd Telegram csatornánkat
Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is

Jéna városában van egy ház, melyet a Zöld Párt üzemeltet, s egyben a baloldali szélsőséges színtér egyik helyi központja. A “Zöld Ház” (Das Grüne Haus) a Schillergäßchen 5. szám alatt található. A külvilág számára konszolidáltnak és baloldali liberálisnak mutatják be magukat. Az önbevallás szerint a házat üzemeltető egyesület vezetését a jénai Zöld Kerület Egyesület elnöksége látja el. A bérlői listán szerepel a zöldek kerületi szövetsége, a Zöld Városi Tanács csoportja, a Zöld Fiatalok, a NABU Jena és a Greenpeace helyi csoportja.

Az AfD információi szerint – akik ezügyben kérdést is tettek fel a szövetségi kormánynak a Bundestagban – Németország talán legfontosabb baloldali szélsőséges szervezete, a Rote Hilfe (Vörös Segítség) és a Solikreis Jena (Jénai Szolidaritási Kör) is a házban lakik. Ez utóbbi a baloldali szélsőséges erőszakos bűnözők iránti feltétlen szolidaritást képviseli. A jénai származású Simeon Ravi Trux mellett is kampányolnak, aki Budapesten tagja volt a kalapáccsal és egyéb eszközökkel járókelőkre támadó Hammerbande csoportjának.

Ahogy a Szent Korona Rádió is beszámolt róla korábban, Truxot december 11-én vették őrizetbe Németországban a különleges egységek, akik a letartóztatás közben egy üvegajtón is átkísérték, ami mellesleg csukva volt. Trux jelenleg már nem férfiként vagy nőként azonosítja magát, és szeretné, ha Majának hívnák. A szakértők azt feltételezik, hogy „Maja” így akarja elkerülni a Magyarországnak való kiadatást. Az alperes ügyvédei szerint az LMBTQP-jogok nincsenek kellőképpen védve Magyarországon, ezért „Maja” kiadatása észszerűtlen lenne. A jelenlegi információk szerint semmi sem áll a kiadatás útjában – „Majának” Magyarországon kell(ene) bíróság elé állnia.

Simeon Ravi (inkább Travi) Trux, vagy újabban Maja

A szövetségi kormány az alábbi választ adta az AfD-nek:

A szövetségi kormány tudatában van annak, hogy az Infoladen Jena, amely ugyanazon a címen található, mint a „Zöld Ház, rendszeres kapcsolattartó pont a jénai autonóm spektrum tagjai számára. Saját bevallásuk szerint ennek „tereként kell szolgálnia a dogmatikus baloldali politika és szubkultúra számára”. Amellett, hogy a helyszín találkozási helye, az Infoladen elsősorban információs és vitarendezvények helyszíneként szolgál. A termeket szórványosan külső egyesületek rendelkezésére is bocsátják rendezvények és csoporttalálkozók lebonyolítására. Rendszeres felhasználója a baloldali szélsőséges Rote Hilfe jénai helyi csoportja, amely havonta kétszer konzultációs órákat kínál a szubkulturális és túlnyomórészt informális felépítésű autonóm spektrum számára.

A Zöld Ház szervezetei szövetségi programokból is kaptak támogatást a demokrácia előmozdítására. Az AfD szerint a Rote Hilfe „konzultációs óráinak” önmagában elegendőnek kellett lenniük ahhoz, hogy megtiltsák a Zöld Ház csoportjainak és rendezvényeinek finanszírozását – legalábbis, ha komolyan gondolja a kormány a demokrácia előmozdítását. A Bundestagban elhangzottak alapján, még a piros-zöld-sárga szövetségi kormány is úgy értékeli a Vörös Segítséget, mint „az egyik, a német baloldali szélsőségesség legfontosabb csoportja”, amely a baloldali szélsőséges bűnözőket támogatja, és „a baloldali szélsőségesek országos hálózatba szerveződését” támogatja.

A kormány pénzügyi támogatásán kívül más módon is közpénzből finanszírozható a baloldali szélsőségesek jó közérzete. Az adópénzből támogatott bérlők bérleti díjukkal tölthetik meg a ház kasszáját. A pénz a Zöld Városi Tanács csoportján keresztül juthat a szélsőségesekhez bérleti díj vagy a csoport munkájának támogatása révén a házszövetségen keresztül.

A tény az, hogy a Zöld Ház világos példája annak, hogy a Zöld Párt tisztviselői és a baloldali szélsőségesek nyíltan együttműködnek, és együtt építenek struktúrákat. A másként gondolkodókat békés, demokratikus ellenállásért kriminalizáló politikusok egyszerre működnek együtt a demokrácia ellenségeivel, és szolidaritást mutatnak az erőszakos bűnözőkkel és szélsőségesekkel. Az a párt, amely jelenleg szövetségi szinten irányítja a köztársaság sorsát, és így a Belügyminisztériumra is befolyással van, maga is erőszakos struktúrákat hirdet.

Az Ein Prozent egy januári cikkében arról ír, hogy a Szövetségi Alkotmányvédelmi Hivatal (BfV) megpróbál beavatkozni az igazságszolgáltatásba a Hammerbande mellett!

A hivatal már decemberben felajánlotta a „közvetítést” a kiadatás megakadályozása érdekében. A vádlottak és a keresett személyek hozzátartozóit is megkeresték. Úgy tűnik, a szövetségi hivatal szeretne egy „alkuról” tárgyalni az illetékes drezdai ügyészséggel, amit a vádlottak ügyvédei is támogatnak. Az ügylet tartalma: „Magyarországi kiadatás megtagadásának biztosítása németországi tárgyalásért cserébe.” Tehát ha az érintettek feladják magukat, Németországban – és nem Magyarországon – vár rájuk a tárgyalás. Nyilvánvalóan enyhébb büntetésben és jobb börtönkörülményekben reménykednek az elkövetők a Szövetségi Köztársaságban.

Egy újabb Hammerbande tagot tartóztatott le a német rendőrség

Újabb fényképcsokor a Hammerbande szökésben lévő tagjairól

(Kuruc.Info nyomán Szent Korona Rádió)