Toroczkai Orbánnak: “Mikor segíti végre a magyar embereket?”

A Mi Hazánk mozgalom elnöke Orbán Viktornak tett fel egy azonnali kérdést, miszerint hogy lehetséges az, hogy még mindig egy komplett iparág épül az adósokra a végrehajtói maffia keretében. Toroczkai kárpótlást követel a jogtalan behajtásokat elszenvedő áldozatoknak.

Kövesd Telegram csatornánkat
Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is

Toroczkai László (Mi Hazánk) felidézte a parlamentben az azonnali kérdések során, hogy már egy évvel ezelőtt jelezte: a kormányra ég a végrehajtói maffia ügye. Itt az ideje, hogy végre tegyenek valamit – mondta, hozzátéve: csak az derült ki, ezt a rendkívül igazságtalan rendszert akarják fenntartani. Ezt mutatja szerinte, hogy a végrehajtói kar elnöke az a Lupkovics Beáta lett, aki Varga Judit évfolyamtársa volt, illetve a nyomozati anyag szerint Schadl György arról beszélt, hogy “az ő embere”.

Kitért arra: 1994 óta a végrehajtás nincs állami kézben, azóta profitorientált, komplett iparág épült az elévült tartozások behajtására. Ismét állami kézbe kell venni a végrehajtást, nonprofittá kell tenni és kártalanítani kell azokat, akiken jogtalan, elévült tartozásokat igazságtalanul hajtottak be – szorgalmazta. Orbán Viktor miniszterelnök azt mondta: az, hogy azért ne töltsön be valaki valamilyen állást, mert egy miniszternek évfolyamtársa volt, nem tűnik értelmes javaslatnak.

Egy ilyen évfolyamon becslése szerint lehetnek vagy kétszázan, nem javasolná kizárni őket azon munkalehetőségből, ami egyébként a végzettségük alapján számukra nyitva áll. Arról, hogy a végrehajtásra nézve dolgozzanak ki egy új rendszert, azt mondta, nem zárkóznak el tőle, ha van ilyen javaslata, forduljon az igazságügyi miniszterhez. A végrehajtó kamara korábbi elnökéről elmondta: nyomoztak ellene, meggyanúsították, vádat emeltek és büntetőeljárás keretében bíróság előtt áll, a vádak szerint vele együtt érintett államtitkárral együtt. Ha ilyesmi történik, ebben a kormányban ennek vannak következményei – rögzítette a miniszterelnök.

Toroczkai: Schadl anyja és apja is a titkosszolgálatnál dolgozott

Toroczkai László: Ukrajnából származó hamis mézet osztogatott a kormány a gyerekeknek

(Magyar Jelen nyomán Szent Korona Rádió)