Elítélte az ENSZ Izraelt a gyalázatos gyilkolás miatt, amit Gázában művelnek

Az ENSZ Emberi Jogi Tanácsa határozatot fogadott el pénteken arról, hogy vonják felelősségre a cionista terrorállamot a Gázai övezetben elkövetett háborús és emberiesség elleni bűncselekményekért. Sajnos a gyakorlatot ismerve Izrael sosem foglalkozott az efféle határozatokkal, úgy gondolják, hogy ők bármit megtehetnek.

Kövesd Telegram csatornánkat
Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is

A határozatra 28 ország szavazott igennel, 13 tartózkodott, hat pedig ellenezte, köztük az Egyesült Államok és Németország.

A dokumentumban kiemelték “az elszámoltathatóság biztosításának szükségességét” a nemzetközi emberi jogi törvények megsértésével kapcsolatban, hogy “véget lehessen vetni a büntetlenségnek”.

A testület “mély aggodalmát fejezte ki az emberi jogok és a nemzetközi humanitárius jog súlyos megsértéséről szóló jelentések miatt, köztük a megszállt palesztin területeken feltehetőleg elkövetett háborús és emberiesség elleni bűncselekmények miatt”.

Az Egyesült Államok azért szavazott a határozat ellen, mert nem szerepel benne a Hamász konkrét elítélése az október 7-i támadás miatt, és mert az nem terrortámadásként szerepel benne. Azt viszont kijelentette Washington, hogy szövetségese, Izrael nem tett meg minden tőle telhetőt a polgári lakosságot érő károk mérséklése érdekében.

Michele Taylor amerikai nagykövet az Emberi Jogi Tanács ülésén emlékeztetett arra, hogy az Egyesült Államok többször felszólította Izraelt: a Hamász elleni hadművelettel párhuzamosan kezdjen bele humanitárius műveletbe is a polgári áldozatok elkerülése és annak érdekében, hogy a segélyszervezetek biztonságosan végezhessék munkájukat.

“Ez nem történt meg, és mindössze hat hónap alatt több segélymunkás halt meg ebben a konfliktusban, mint korunk bármelyik másik háborújában”

– hangsúlyozta.

Izraeli háborús bűn: Autóról autóra lőtték ki a segélykonvojt az izraeliek a WCK alapítója szerint

Nemzetközi segélykonvojt lőtt ki Izrael

(Orientalista nyomán Szent Korona Rádió)