Izraeli háborús bűn: Autóról autóra lőtték ki a segélykonvojt az izraeliek a WCK alapítója szerint

Ahogy már korábban is megírtuk, Izrael lebombázott egy, előre egyeztetett útvonalon haladó, segélyszállítmányt. A WCK alapítója szerint a cionista terrorállam tudatosan bombázta le a civileknek szánt élelmiszer szállítmányt.

Kövesd Telegram csatornánkat
Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is

Továbbra is forrnak az indulatok azt követően, hogy Izrael lebombázta a World Central Kitchen (WCK) segélykonvoját a Gázai övezetben. Az izraeli erők ugyan elnézést kértek a történtekért, valamint hibának mondták a történteket, José Andrés, a szervezet alapítója szerint szó se volt véletlenről, autótól autóra aprólékosan lőtték ki a három kocsiból álló, a WCK logójával ellátott konvojt, hét külföldi segélymunkás halálát okozva.

A hét meghalt dolgozóból egy palesztin férfit Rafahban eltemettek, az ausztrál, lengyel, kanadai-amerikai és brit áldozatok holttesteit Egyiptomba vitték, ahonnan később hazaszállítják őket. A történteket Izrael fő szövetségese, az Egyesült Államok elnöki szinten ítélte el, Joe Biden jelezte, Izrael nem tesz eleget a segélymunkások védelméért. A WCK egyébként már mintegy 42 millió adag ételt osztott ki az éhező gázai lakosságnak, ezzel a legnagyobb ilyen szervezet a térségben. A háború októberi kitörése óta 196 segélymunkás halt meg.

Nemzetközi segélykonvojt lőtt ki Izrael

 

(Telex nyomán Szent Korona Rádió)