Izrael most tényleg belenyúlt a méhkasba? Végre lépésre szánja el magát Irán?

Iránt sokan illetik azzal a kritikával, hogy csupán szájkaratéban lép fel a Nagy Sátán ellen, valamint nem hajlandó Izraelnek sem nekimenni. Izrael azonban most túl messzire ment, Irán, és a hozzájuk hű erők most megindulhatnak? 

Kövesd Telegram csatornánkat
Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is

Ismeretes, hogy Izrael lebombázta Irán damaszkuszi (Szíria) nagykövetségét. Irán megtorlást ígért, s nyomban Izrael-, és Amerika-ellenes tüntetések robbantak ki.

A bombázás óta megindultak az üzengetések, ugyanakkor most azt láthatjuk, hogy a szavakat tettek is követhetik. Kezdetként Irán legfelsőbb vezetője utasította a fegyveres erőket, hogy büntessék meg Izraelt a szíriai iráni konzulátus elleni légicsapások miatt. Izrael ennek következtében több óvóhelyet is megnyitott, hogy az esetleges légicsapások esetén polgárai menedéket tudjanak keresni. Emellett a GPS jelek zavarásába is belekezdtek a zsidók, ezzel is védve magukat.

A helyzet komolyanvehetőségét az is mutatja, hogy Izrael visszavonta a légvédelemben szolgálatot teljesítők szabadsági engedélyeit, és teljes készültségbe helyezték őket.

Mindeközben Matthew Miller, az USA külügyminisztériumának szóvivője közölte, hogy az Egyesült Államok üzenetet küldött Iránnak, és felszólította az országot, hogy az iráni konzulátus elleni izraeli támadásokat követően ne vegye célba az amerikai támaszpontokat és erőket.

A légicsapásoktól való félelem következtében Iránban az éppen használaton kívüli F-16-osokat is elkezdték áttelepíteni, hogy a légibázisokon ne érjék őket találatok.

Majd Izrael elkezdte evakuálni a nem éppen szívélyes baráti országokban található nagykövetségeit. A bahreini, marokkói, törökországi, egyiptomi, jordániai objektumokat kiürítették.

Az izraeli kórházakat is elkezdték felkészíteni, vezetőiket arra kérték, hogy készüljenek fel a tömeges sérültek érkezésére az estleges iráni légicsapások után.

Az “Axis of Resistance” (ellenállási tengely) tagjai a mai nap folyamán informálták Iránt, hogy felkészültek az intervencióra, amennyiben Izrael iráni területeket támad.

Irán figyelmeztetést is küldött az amerikai vezetés számára, hogy ne essenek bele Netanjahu csapdájába, és akkor őket nem fogják támadni. Az USA ismét nyomatékosította Irán számára, hogy ne vegye célba csapatait.

A Hezbollah vezetője is megszólalt az eset kapcsán, és helyzetértékelésében ő is az eszkalációt látja reálisnak. Szerinte az iráni konzulátus elleni izraeli támadás fordulópontot jelent, van ami megelőzte azt, és van ami utána következik. Izrael ostobasága, hogy célba vette Irán szíriai konzulátusát, a véget jelentheti számára; Irán világossá tette, hogy válaszlépése következtében Izrael meg fogja bánni a konzulátus elleni csapást. Utalásokat tett arra is, hogy akár egy totális háború is kirobbanhat. Nasrallah azt is kijelentette, hogy:

“A libanoni ellenállás nem fél a háborútól, és teljesen felkészült bármilyen háborúra…”

Abu Fadak hadúr, a több mint 250 000 iraki siíta harcos vezetője azt mondta, hogy várják Khamenei imám döntését Izraellel kapcsolatban.

Egyes források szerint ma délután az USA azt is bejelentette, hogyha Irán támadást intéz Izrael ellen, akkor nem fognak beavatkozni. Az Egyesült Államok és Irán megegyezésre jutott. Irán biztosította az Egyesült Államokat, hogy nem fog amerikai létesítményeket célba venni, az Egyesült Államok pedig azt mondta, hogy nem avatkozik be, ha Irán megtorló akciót indít Izrael ellen.

A benzint már kilocsolták a padlóra, már csak az a kérdés, hogy ki fogja meggyújtani a gyufát? Irán elszántsága most tapintható, de rengeteg fenyegetőzést hallhattunk már tőlük az elmúlt években. Izrael is megijedt most, de ahogyan látjuk, folyamatosan húzogatják az oroszlán bajszát, s állandó jelleggel agresszorként lépnek fel. De az is lehet, hogy egy harmadik fél gyorsítja fel az eseményeket, akire nem is gondolnánk…

Ami biztos, az az, hogy az iráni, fegyvereket szállító tehergépjárművek már Szíriában vannak.

“A kegyvesztett cionista rezsim az utolsó napjait éli”

– jelentette ki Ali Hámenei.

(Iran Observer, Middle East Spctator és BRICS News nyomán Szent Korona Rádió)