Marad a normalitást védő törvény Ugandában – a lobbisták ismét a bűnözők érdekeit védenék

Uganda legfelsőbb bírósága szerdán elutasította az LMBTQP-ellenes törvényének hatályon kívül helyezésére vonatkozó beadványt, néhány paragrafus azonban így is kikerül belőle. A lobbisták ismét ellentmondásokra hivatkozva tiltakoznak

Kövesd Telegram csatornánkat
Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is

A tavaly elfogadott a nemzetközi LMBTQP-lobbi hisztijét azonnal kiváltó törvény a normalitás védelme érdekében kriminalizálja az azonos neműek közötti szexuális kapcsolatot egy olyan országban, ahol az ilyen jellegű kapcsolatok szerencsére már eddig is illegálisak voltak. A propagandisták által alkotmányellenesnek vélt szakaszok a “magánélet védelmével és a szexuális tevékenységet nem folytató személyek bejelentési kötelezettségével foglalkoznak”, miközben ha magánügynek és magánélet tárgyának tekintenék az aberrációjukat, nem zavarná őket, hogy nem kürtölhetik világgá.

„Elutasítjuk a 2023. évi homoszexualitás-ellenes törvény teljes megsemmisítését, és nem hozunk végzést a végrehajtása ellen sem”

– mondta Richard Buteera főbíró-helyettes, miközben felolvasta az öt bíróból álló alkotmánybíróság egyhangú döntését.

Az LMBTQP-lobbisták azonnal bírálták a döntést. Egyesek attól tartanak, hogy a döntés hatással lesz a HIV afrikai terjedésének megfékezésére irányuló erőfeszítésekre.

„Bizonyított tény, hogy a HIV által leginkább veszélyeztetett csoportok, például az LMBTQ-közösség kriminalizálása akadályozza az életmentő egészségügyi és HIV-szolgáltatásokhoz való hozzáférést, ami aláássa a közegészségügyet és a HIV-re adott általános választ az országban”

– mondta Anne Githuku-Shongwe, az UNAIDS keleti és dél-afrikai regionális igazgatója egy közleményben. Ez azért nevetséges és ellentmondásos, mert azt a világon mindenki tudja, hogy a deviáns szex közben jelentősen nő a HIV fertőzés veszélye,

ez alapján a törvény pont, hogy csokkenti a HIV fertőzöttek számát.

A törvény kriminalizálja az azonos neműek szexuális kapcsolatait, és kemény büntetést szab ki a közösség támogatóira és az érdekvédőkre, tehát az összes lobbistára és azokat is megmérik, akik az LMBTQP-közösség tagjaival üzletelnek.

A törvény hatályon kívül helyezett szakaszai előírták volna, hogy az állampolgároknak jelenteniük kell a hatóságoknak az azonos neműek szexuális kapcsolatának gyanúját, és büntetik azokat, akik megengedik, hogy helyiségeikben azonos neműek szexuális kapcsolatot folytassanak. A bíróság megállapította, hogy ezek a követelmények sértették a polgárok magánélethez való jogát, és ezek hatályon kívül helyezésével már tényleg semmi okuk az aberráltaknak a magánéletükre hivatkozni.

A törvény 20 évig terjedő börtönbüntetéssel sújtja az azonos neműek közötti szexuális kapcsolatot tanúsító személyeket, és ők érthető módon a legsúlyosabb esetekben halállal is büntethetőek, ami már sokszor bebizonyosodott, hogy inkább elrettentés, mint tényleges halálbüntetés. A törvény azt is lehetővé teszi a hatóságok számára, hogy „védelmi határozatot adjanak ki” minden olyan fiatal számára, akit azonos nemű szexuális kapcsolat létesítésével gyanúsítanak.

A halálbüntetés a „súlyos homoszexualitásra” vonatkozik, amely laza meghatározás szerint a gyermekek vagy szellemi vagy fizikai fogyatékossággal élő személyek ellen elkövetett szexuális cselekményeket, a vérfertőzéssel járó vagy a személy beleegyezése nélkül elkövetett cselekményeket, illetve a „sorozatos elkövetők” által elkövetett cselekményeket jelenti.

Uganda is megszenvedi az LMBTQP-lobbi által kihisztizett diktatúrát

A négerek példát mutatnak Ugandában az LMBTQP-lobbi kezelésében

(Humen online nyomán Szent Korona Rádió)