Karhatalmi erőkkel kell őriztetni a templomokat Franciaországban húsvétkor, hogy ne történjen baj

A francia kormány bejelentette, hogy ezen a húsvéton rendfenntartókat állít ki minden katolikus és protestáns templom elé.

Kövesd Telegram csatornánkat
Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is

A francia biztonsági erőknek kell őrizniük az összes katolikus és protestáns templomot a húsvéti hétvégén – derült ki egy csütörtökön a tisztviselőknek küldött jegyzékből.

Franciaország meg akarja erősíteni a biztonságát, miután a legalább 143 halálos áldozatot követelő moszkvai koncertterem elleni támadás után a legmagasabb fokozatra emelte a fenyegetettségi riasztást.

A mészárlás az elmúlt két évtized leghalálosabb támadása volt Oroszországban, a felelősséget az ISIS vállalta magára, de Ukrajna szerepvállalása is igen gyanús.

Gerald Darmanin belügyminiszter csütörtökön a prefektusoknak küldött és az AFP által látott jegyzékében azt írta, hogy a terrorfenyegetettség “nagyon magas” szintje és a tartós nemzetközi feszültség – beleértve a gázai háborút és a moszkvai támadást – miatt “rendkívüli éberséget kell fenntartani” a húsvéti ünnepségek alatt.

Darmanin arra kérte a prefektusokat, hogy “minden” katolikus és protestáns templom elé állítsanak rendőröket, különösen a pénteki és a hétvégi istentiszteletek idején.

Azt mondta, hogy “különös figyelmet” kell fordítani a gyülekezési vagy istentiszteleti helyek közelében parkoló járművekre.

Az év eleje óta két tervezett merényletet hiúsítottak meg Franciaországban.

Az egyikben egy katolikus vallási épület elleni “erőszakos akciót” tervezett egy “egyértelműen a [szélsőséges] ideológia iránt elkötelezett” férfi – közölte a nemzeti terrorizmusellenes ügyészség.

Cionista terror: Közel negyven szíriai halt meg egy izraeli légicsapásban

(TheNationalNews nyomán Szent Korona Rádió)