Maximális terrorkészültséget rendeltek el Franciaországban a péntek esti merénylet miatt

Franciaország a legmagasabb szintre emeli a biztonsági készültséget az orosz főváros melletti Krasznogorszkban, ukrán kapcsolatokkal rendelkező terroristák által péntek este elkövetett merényletet követően. A mészárlást, a valódi iszlámot csak nevében hordozó ördögi szervezet, az ISIS magára vállalta. Franciaországnak hatványozottan van oka a félelemre a rengeteg agresszív és beilleszkedni képtelen migráns miatt.

Kövesd Telegram csatornánkat
Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is

„Tekintettel arra, hogy az Iszlám Állam vállalta a felelősséget a támadásért, és a fenyegetésekre, amelyek hazánkat sújtják, úgy döntöttünk, hogy a legmagasabb szintre emeljük a Vigipirate biztonsági készültséget: a merényletveszélyi riasztásra” – írta a kormányfő az X közösségi oldalon a védelmi tanács ülését követően, amelyet a francia elnöki hivatalban hívott össze Emmanuel Macron államfő.

A miniszterelnöki hivatal az AFP hírügynökséget arról tájékoztatta, hogy

az Iszlám Állam megfenyegette Franciaországot,

és a közelmúltban európai országokban, egyebek mellett Franciaországban és Németországban meghiúsított több merényletterv mögött is a terrorszervezet áll. A biztonsági készültséget januárban csökkentették másodfokúra a legmagasabb szintről, amelyet azután hirdetett ki a kormány, hogy

október 13-án egy terrorista megölte volt tanárát az észak-franciaországi Arras egyik gimnáziumában.

A legmagasabb biztonsági készültséget általában akkor vezeti be határozott időre a kormány, amikor közvetlen a merényletveszély, vagy már megtörtént a támadás. A rendkívüli terrorkészültség a kulcsfontosságú infrastruktúrák, közintézmények és nagyobb események fokozott védelmét, valamint a lakosság figyelmeztetését, tájékoztatását foglalja magában.

A péntek este négy fegyveres által a krasznogorszki Crocus City Hall kulturális központnál végrehajtott mészárlásnak 137 halálos áldozata van, a nyilvántartott sebesültek száma 182. A merénylet elkövetőjeként még péntek éjjel az Iszlám Állam jelentkezett.

Az orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB) azt közölte, hogy a támadóknak ukrajnai kapcsolatai voltak,

és oda akartak menekülni, amikor elfogták őket. Kijev azonban visszautasította, hogy köze lenne a krasznogorszki terrortámadáshoz.

Hackerek jelezték a Franciáknak, hogy nem érdemes Oroszország bajszát húzogatni

Franciaország alkotmányba foglalta az abortuszhoz való szabadságjogot

( nyomán Szent Korona Rádió)