Kamutaxist fogtak – semmilyen szabályt nem tartott be

Budapesten egy illegális taxizó férfi ellen indult eljárás, miután a rendőrség lekapcsolta a Belvárosban; a sofőr túlzottan magas viteldíjakat szedett, és nem rendelkezett a szükséges engedélyekkel. A férfi autójának lejárt műszaki engedélye volt, és helyszíni bírságot kapott, valamint a rendőrség elvonta a jármű rendszámát is.

Kövesd Telegram csatornánkat
Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is

A szakma szinte minden szabályát megszegte egy budapesti áltaxis, akit a BRFK egyik motoros rendőre ellenőrzött a Belvárosban. A 11-szeres alapdíjjal is dolgozó férfi ellen a helyszíni bírság mellett eljárás indult, autója rendszámát elvették – írja a rendőrségi portál.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság közlekedésrendészeti főosztály motorkerékpáros járőre március 16-án délután az Erzsébet téren ellenőrzött egy taxit. A sárga Mercedesen taxijelzés és -rendszám volt, feltüntették rajta a független szolgáltató feliratot, valamint – a hivatalos áraktól több ponton jelentősen eltérő – díjszabást.

Míg az alapdíj egységesen 1100 forint, az áltaxisnak volt olyan tarifacsomagja, amely 12 200 forintról indult. Az idős sofőr azt mondta a rendőrnek, hogy nem végez személyszállító szolgáltattst, aminek a jármű külső jegyein túl az is ellentmondott, hogy viteldíjkijelző, pénztárgép és POS-terminál működött, illetve több utastájékoztatót is elhelyeztek.

Sem a férfi, sem a Mercedes nem rendelkezett a taxizáshoz szükséges engedéllyel,

a kocsinak ráadásul több mint egy éve lejárt a műszaki engedélye.

A rendőrt nem győzte meg a sofőr védekezése, miszerint csak azért van taxijelzés, hogy használhassa a buszsávot. A lejárt műszaki miatt helyszíni bírságot kapott, a helyszínen elvették az autó rendszámát, a személyszállító szolgáltatással összefüggő szabályok megszegése miatt pedig közigazgatási eljárás indult ellene.

Amikor a taxis pofátlanság találkozik az elektromos autózással

(Magyar Nemzet nyomán Szent Korona Rádió)