Amikor a taxis pofátlanság találkozik az elektromos autózással

A budapesti taxisok pofátlansága általánosságban is legendás. Azonban ez a mostani eset mindent visz! Saját elektromos autó töltőhelyet alakított ki magának a taxis. Nézzük a lépéseket!

A HVIM harcol a modernitással szemben! Ajánld fel adód1%-t Te is!
A szervezet valós, kézzelfogható eredményeiről itt olvashat.
Felajánlását az Azonosságtudat Alapítványnak küldje el!
Adószám: 18218082-1-07

A VII. kerületben kezdték el fotózni az alábbi taxist. Először csak egy hosszabbítót lehetett a helyszínen látni (klasszikus narancssárga, aminek egyébként maximális terhelhetősége 16A), de ezen keresztül-kasul bukdácsolt mindenki.

Következő lépésként egy létrával emelte meg a nem túl vaskos kábelt a leleményes taxis. Ezen a képen látható, hogy 3 parkolóhellyel arrébb hivatalos és üres töltőállomás található.

Azonban ekkor jött az igazi csavar! Privatizálta a parkolóhelyet! Zöldre festette a felfestést, majd egy kábelcsatornát helyezett ki, illetve táblán is jelezte, hogy ez egy töltőhely és várakozni tilos ott. Slusszpoén: természetesen a lépcsőházi konnektorból, ingyen töltötte a verdát a “szemfüles”, azért volt erre a manőverre szüksége.

Eljárást indítottak a taxis ellen 

„Erzsébetváros Rendészeti Igazgatóságának munkatársai 2024. január 18-án helyszíni ellenőrzést tartottak a VII. kerületi, Marek József utca 40. szám alatti épület előtti közterületen. Ennek során a ház falán egy nem hivatalos, várakozást tiltó táblát találtak és egy olyan várakozóhelyet is, amely felfestésének színét megváltoztatták. Ezen a helyen éppen egy elektromos autót töltöttek a járdán keresztül kivezetett vezeték segítségével” – erősítette meg a történteket a VII. kerület önkormányzata az Indexnek, hozzátéve, hogy a rendelkezésre álló nyilvántartás alapján a rendészek azonosították a gépjármű tulajdonosát, akivel nem sikerült felvenniük a kapcsolatot.

Ezt követően a bizonyítékok alapján a közterület rendeltetéstől eltérő, érvényes tulajdonosi hozzájárulással, közterület-használati engedéllyel nem rendelkező, jogellenes használata miatt eljárás indult a tulajdonossal szemben. A hatóság a jogsértés és a felelősség megállapítása esetén pedig figyelmeztetést alkalmazhat, vagy közigazgatási bírságot szabhat ki

– közölte a Niedermüller “patkányfejű” Péter vezette erzsébetvárosi önkormányzat.

Ragadós volt a taxis példája, újabb eljárás indult

Az önkormányzatot arról is kérdeztük, hogy történt-e a taxiséhoz hasonló eset az elmúlt időszakban.

Azóta még egy hasonló eset történt, a Dohány utcában. Január 30-án egy magánszemély elektromos autót töltött úgy, hogy a vezetéket az ott található épületből a járdán – kábelcsatornán – keresztül vezette ki. A megfelelő engedély hiányában pedig a rendészek ebben az esetben is közigazgatási hatósági eljárást kezdeményeznek

– írta az önkormányzat.

Erzsébetváros elárulta, hogy a fentebb ismertetett két esetet leszámítva, az önkormányzat tulajdonában található közterületeken hasonló módon várakozóhely hosszú távú, engedély nélküli átalakítására és kizárólagos használatúvá tételére eddig nem került sor.

A VII. kerület szerint a hasonló szabálysértéseket semmi sem indokolja, mert a kerületben vannak elektromos autók töltésére kijelölt töltőhelyek. Figyelmeztettek, hogy a járdán elhelyezett kábelelvezető balesetveszélyes is. Az ígérték, hogy az önkormányzat minden ilyen esetben megteszi a szükséges lépéseket.

Kabaréba illő az élet egy elektromos autóval

Mégsem olyan biztonságos? Egy skót férfi felett átvette az irányítást az elektromos autója

Az elektromos autók miatt gyulladnak ki a teherhajók

Ezzel oltják majd a szúrólánggal égő e-tüzeket

Kövesd Telegram csatornánkat
Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel