Egy román verte szét a dunavecsei Szűzanya szobrot

A kunszentmiklósi rendőrök vádemelést javasolnak egy olyan személy ellen, aki többszöri rongálással összesen több mint 1,2 millió forintos kárt okozott a dunavecsei egyházközségnek, a Medjugorjei Szűzanya szobrával kapcsolatos esetekben.

Kövesd Telegram csatornánkat
Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is

Egy ismeretlen tettes 2023. május 19-ére virradóra, valamint 2023. december 31-én hajnalban megrongálta a dunavecsei korforgalom közepén található vallási műalkotást, a Medjugorjei Szűzanya szobrát.

A nyomozók a rövid időn belül beazonosították és őrizetbe vették a bűncselekmények elkövetésével megalapozottan gyanúsítható 29 éves román állampolgárt–  írja a rendőrség a honlapján.

A férfi először tagadta bűnösségét, ám később beismerő vallomást tett. Elmondta, hogy első alkalommal ittasan sétált, és amikor a körforgalomhoz ért, kővel dobálta meg a szobrot. Szilveszterkor pedig összeveszett a feleségével, majd felpattant az anyósa kerékpárjára, hogy kiszellőztesse a fejét.

AMIKOR BICIKLIZÉS KÖZBEN A VÁROS SZÉLÉN LÉVŐ KÖRFORGALOMHOZ ÉRT, EGY BALTÁVAL RÁÜTÖTT A SZOBOR FEJÉRE, AMI ÖSSZETÖRT.

A műalkotást mindkét alkalommal több százezer forintért tudták csak helyreállítani.

A jelenleg már szabadlábon védekező külföldi ügyében a nyomozás befejeződött. Ellene vádemelést javasolnak, ezért az iratokat vádemelés javaslatával adták át a helyi ügyészségnek.

Vallásgyalázás – Szétverték dunavecsei Szűz Mária-szobrot

(Index nyomán Szent Korona Rádió)