Családi drogvállalkozás bukott le

Egy négytagú család, akik nem rendelkeztek elegendő anyagiakkal az álmaikban szereplő ház építéséhez, úgy döntöttek, hogy a hiányzó pénzösszeget kábítószer-kereskedelemből szerzik meg. Ez az illegális tevékenység olyan jól indult, hogy hamarosan bővítették is az üzletüket. Az üzletmenet jól prosperált egészen addig, amíg a rendőrség le nem leplezte és véget nem vetett a műveletnek.

Kövesd Telegram csatornánkat
Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is

A Fővárosi Főügyészség vádirata szerint két testvér és egyikük felesége ikerházat akartak építeni, amihez közösen megvásároltak egy építési telket. Hogy fedezni tudják a házépítéssel járó költségeket, 2021 októberétől kábítószert kezdtek árulni Budapesten és Érden.

Az egyik testvér több különböző forrásból heti rendszerességgel, nagy tételben szerezte be az árut:

  • marihuánát
  • amfetamint
  • MDMA-tartalmú ecstasytablettát
  • mefedront
  • és kokaint.

A feleség dolga az adagok kimérése, porciózása volt egy XXII. kerületi lakásban.

Ahogy beindult az üzlet, hamarosan kibéreltek egy közeli garázst is, ahol férje távollétében a feleség bonyolította le az eladásokat. Az egyre nyereségesebb üzletbe bevonták a testvérpár apját is, aki Érden árulta a kábítószereket.

A sikerszériának 2022. június 21-én éjszaka lett vége, mikor a kábítószer-bűnözés elleni rendőrök összehangolt akcióban elfogták a csapat tagjait, és lefoglalták a „jelentős mennyiség” alsó határát csaknem nyolcvanszorosan meghaladó mennyiségű kábítószert, illetve az értékesítéshez használt eszközöket.

Pénzt is kobozták el, mely az akció idején 9 millió forintot és mintegy 23 ezer eurót tett ki.

A Fővárosi Főügyészség a négy terheltet jelentős mennyiségű kábítószer társtettesként elkövetett kereskedelmével vádolja – írta meg az Ügyészség.

Feladta magát a droggyár egyik gyanúsítottja

(Index nyomán Szent Korona Rádió)