Lesz-e főpolgármester-jelölti vita?

Karácsony egyenlőre elegánsan kitért a főpolgármesteri vita kérdése elől. A fidesz korábban a biztos pozíciói miatt nem ment bele a vitába, csupán második vonalbeli politikusai mentek vitára. Azonban a budapesti szoros helyzet felülírhatja az eddigi szokásokat. Sokakat érdekelhet így a kérdés, lesz-e főpolgármesterjelölti vita.

Kövesd Telegram csatornánkat
Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is

Mint írtuk, kedden hivatalosan is bejelentette Vitézy Dávid, hogy indul a főpolgármester-választáson, így ő lehet a kormánypárti Szentkirályi Alexandra mellett a jelenlegi városvezető, Karácsony Gergely egyik legkomolyabb kihívója.

Vitézy Dávid már szerdán jelezte közösségi oldalán, hogy levelet küldött többek között Szentkirályi Alexandrának és Karácsony Gergelynek is arról, hogy hivatalosan is vállalják, „tisztességes kampányt” folytatnak majd.

Karácsony Gergely még várna a vitával

Karácsony Gergelyt a főpolgármester-jelölti vitáról is kérdezték a Fővárosi Lakásügynökséggel kapcsolatban tartott szerdai sajtótájékoztatóján. A főpolgármester elmondta, hogy 2019-ben is vitára hívta a fideszes ellenfelét, aki akkor nem állt ki vele – adta hírül az MTI.

Most kettő is van, úgyhogy én nagyon szívesen vitázok azzal a jelölttel, akit a végén valóban elindítanak a választáson. Viszont megvárnám ezzel, hogy Szentkirályi Alexandra, aki nyilvánvalóan nem fogja végigcsinálni ezt a kampányt, visszalép Vitézy Dávid javára, mert akkor lesz egy fair verseny. Akkor pontosan tudni fogják a választópolgárok, hogy Vitézy Dávid tulajdonképpen kit is képvisel

– fejtette ki Karácsony Gergely, majd hozzátette: természetesen nagyon szívesen áll minden vita elé.

A Párbeszéd – Zöldek már kedden úgy fogalmazott Vitézy Dávid indulásának hírére, hogy „két fideszes polgármesterjelölt” indul egy ellenzékivel szemben. Karácsony Gergely elmondta, hogy Vitézyt azért tartja a kormánypárt jelöltjének, mert „a politikában a szavak hitelességét a tettek adják, és ha valaki egész életében a Fidesz politikai közösségéhez tartozott, akkor hirtelen nem lesz ellenzéki”.

A sajtótájékoztatón az illegálisan kihelyezett óriásplakátokról is kérdezték Karácsony Gergelyt. A főpolgármester azt mondta: korábban is úgy fogalmazott, hogy ha valaki jogerős bírósági döntés ellenére sem veszi le a plakátját, akkor saját kezűleg vágja le azt. Hangsúlyozta: ennek a jogszerűtlen helyzetnek a felszámolásához jogszerű eszközöket kell alkalmazniuk.

Vitézy Dávid indul a főpolgármester-választáson

(Index nyomán Szent Korona Rádió)