Erőszakos toborzás és börtönbüntetés Ukrajnában

Ukrajnában ismételten egy erőszakos toborzást kaptak lencsevégre, valamint egy férfi börtönbe vonul, mert nem akart oroszokat ölni. 

Kövesd Telegram csatornánkat
Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is

LEMBERGBEN ISMÉT ERŐSZAKKAL „TOBOROZTAK”

A közösségi oldalakra felkerült egy újabb videó, amelyen a területi toborzóközpont képviselői láthatók, amint Lembergben egy kisbuszba erőszakkal tuszkolnak be egy férfit.

A regionális toborzó már kommentálta az eseményt. Konkrétan azt közölte, hogy a

HADKÖTELES KORÚ FÉRFI MENEKÜLNI KEZDETT, AMIKOR TALÁLKOZOTT A TOBORZÓTISZTEKKEL, DE AZÉRT KI FOGJÁK VIZSGÁLNI, INDOKOLTAN CSELEKEDTEK-E.

A toborzó szerint, amikor a férfit megállították, az nem volt hajlandó megmutatni katonai nyilvántartási okmányait. Ezért vitték el az egyik regionális területi toborzóközpontba, ahol ellenőrizték a lembergi lakhelyű személy adatait.
A férfi állítólag „nem tett feljelentést a toborzótisztekkel szemben”, szökését azzal magyarázta, hogy egyszerűen félt – magyarázta a toborzóközpont.

Kárpátalján korábban a toborzó munkatársai egy lebénult férfit soroztak be. A médiában megszellőztetett hír után úgy döntöttek, hogy újabb katonaorvosi vizsgálatra kötelezik.

HÁROM ÉV BÖRTÖNRE ÍTÉLTEK EGY A SZOLGÁLATOT LELKIISMERETI OKBÓL MEGTAGADÓ FÉRFIT

Három év szabadságvesztésre ítélte a bíróság azt a lembergi férfit, aki bár alkalmasnak bizonyult a katonai szolgálatra, de kategorikusan megtagadta a hadseregbe való bevonulást – közölte a Goloskarpat hírportál.

A bírósági határozat szerint a férfi tavaly márciusban katonaorvosi vizsgálaton esett át, amely során alkalmasnak nyilvánították a katonai szolgálatra. Akkor a férfi nyilatkozatban megtagadta a mozgósításra való behívását.

A bírósági tárgyaláson a lembergi férfi azzal védekezett, hogy

“ELLENZI A HÁBORÚT, ÉS NEM AKAR OROSZOKAT ÖLNI”.

Hangsúlyozta, hogy vállalja a büntetőjogi felelősségre vonásának következményeit, a katonai szolgálat megkerülése miatt.

A bíróság a hatályos ukrán büntető törvénykönyv 336. cikkelye (a mozgósítás során a katonai szolgálatra való behívás kijátszása) alapján 3 év letöltendő börtönbüntetésre ítélte a férfit.

Ez az ítélet még megfellebbezhető a fellebbviteli bíróságon. Az ítélet még nem jogerős, a vád és a védelem is fellebbezhet.

Orwelli rendszer? Feljelentheti majd a szülőt a gyerek, ha nem ukránul szólal meg otthon?

Vannak olyan ukrán falvak, ahol nem maradtak már férfiak

(Kárpáthír nyomán Szent Korona Rádió)