Orwelli rendszer? Feljelentheti majd a szülőt a gyerek, ha nem ukránul szólal meg otthon?

Újabb abszurd törvénnyel álltak elő az ukránok, mely kétségtelen, hogy az oroszok ellen irányul, de  például a kárpátaljai magyarokat is érzékenyen érintheti majd. 

Kövesd Telegram csatornánkat
Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is

Az rbc.ua híre szerint az ukrán kormány jóváhagyta az ukrán nyelv fejlesztéséről és védelméről szóló új nemzeti-kulturális projektet.

A tájékoztató szerint a projekt célja, hogy 2030-ig az élet minden szférájában kizárólag az ukrán nyelv legyen használatos. A program előírja az ukrán államnyelv visszaállítását és kizárólagos használatát az orosz megszállás alól felszabadításra kerülő régiókban. Az országon belüli és világviszonylatban történő információs szférában is az ukrán nyelvnek kell uralkodni. Továbbá a pedagógusok és az állami közszférában alkalmazottak 100 százalékosan kell, hogy ismerjék és beszéljék az államnyelvet. Fontos kitétel, hogy az ukrán nyelvnek kell átvennie a vezető szerepet a családon belüli és a magánéletben való társalgásokban.

A PROJEKT ELŐÍRJA, HOGY 2030-RA AZ UKRÁN CSALÁDOK 80 SZÁZALÉKA EGYMÁS KÖZÖTT IS KIZÁRÓLAG UKRÁNUL BESZÉLJEN. ENNEK ÉRDEKÉBEN A MAGÁNSZFÉRÁT CÉLZÓ UKRÁN NYELVŰ KULTURÁLIS TERMÉKEK ARÁNYÁT A MOSTANI 55-RŐL 85 SZÁZALÉKRA KELL NÖVELNI.

Vannak olyan ukrán falvak, ahol nem maradtak már férfiak

(Kárpát Hír)  nyomán Szent Korona Rádió)