A leszbikus anyák javára döntött az olasz bíróság

Hiába Meloniék látszatintézkedései, Padova bírósága úgy döntött, nem érvényteleníthetik azoknak a gyerekeknek az anyakönyvi kivonatát, ahol két anya szerepel a hivatalos dokumentumban

Kövesd Telegram csatornánkat
Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is

Olaszországban Giorgia Meloni hatalomra jutása óta igyekeznek valamelyest visszaszorítani az LMBTQP agymosást. Tavaly több városban elkezdték érvényteleníteni azoknak a gyermekeknek az anyakönyvi kivonatát, akiket azonos nemű párok nevelnek.

A milánói bíróság szerint például mivel Olaszországban illegális a béranyaság, az anyakönyvi kivonatnak azon része, mely a kívánságszülőket „szülőként” jelöli meg, törvénybe ütközik és inkább az örökbefogadást javasolták az azonos nemű párok tagjainak. Ez persze szintén édes kevés, de talán még mindig jobb egy fokkal.

A padovai bíróság most 35 gyermek ügyében határozott úgy, hogy nem semmisíthetők meg az anyakönyvi kivonataik. Az ügyészség és a belügyminisztérium azonban még megfellebbezheti az ítéletet.

Sergio Giordani, Padova polgármestere üdvözölte az életellenes döntést: „Ma a szeretet győz” – nyilatkozta. „Mindig a lelkiismeretem és az alkotmány elvei szerint cselekedtem. Apa és nagyapa is vagyok, valamint polgármester, és számomra elképzelhetetlen, hogy első- és másodosztályú gyerekek legyenek” – folytatta. Giordani szerint az országgyűlésnek tudomásul kell vennie, hogy komoly szabályozási űrről van szó és meg kell védeni a queer családokat is.

Olaszországban 2004 óta illegális a béranyaság, most azonban Giorgia Meloni kormánya arra készül, hogy a külföldön béranyát fogadó párokat is megbüntesse. A Reuters szerint az új törvény két év szabadságvesztést és akár egymillió eurós bírságot is kiszabhat azokra a párokra, akik olyan országban fogadnak béranyát, ahol amúgy legális ez a folyamat.

A padovai döntést üdvözölték a perben részt vett aberrált “szülők” is, akik úgy nyilatkoztak, tudják, hogy hosszú út áll még előttük, de most ünnepelni fognak, utána pedig a következő lépésen gondolkodnak majd.

Olaszországban már nincs édesanya és édesapa, szülő 1 és szülő 2 van

(Humen Online nyomán Szent Korona Rádió)