Sátánizmus a műhús előállítása: lecsapolt magzati vérből tenyésztik ki a modernek új kedvencét

A műhúsgyártás olyan kegyetlen, hogy elgondolkozhatunk azon, hogy az állatvédelemben élen járó Európai Unió hogyan engedélyezne ennyi állati szenvedéssel járó technológiát, hiszen az előállításához állati őssejtekre van szükség. Egyébként Magyarország is tiltó jogszabállyal állna útjába a laboratóriumi húsgyártásnak, amit kulturális és gazdasági, sőt, környezetvédelmi okokkal is indokol az agrárminiszter.

Kövesd Telegram csatornánkat
Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is

Semmi sem indokolja

Magyarország is követné az olasz modellt. Vizsgáljuk annak a lehetőségét, hogy jogi szabályozással korlátozzák a laboratóriumi termékek emberi fogyasztásra való alkalmazását – mondta nemrég az Indexnek Nagy István agrárminiszter. Hozzátette: semmi sem indokolja, hogy mesterséges sejtszaporítással hozzunk létre emberi fogyasztásra szánt élelmiszereket. Az agrártárca-vezető szerint nem szabad megszakítani a termőföld és az ember munkájának kapcsolatát, megbontani hagyományainkat és kultúránkat. A vidéki élet, életmód védelmére Nagy István szerint azért is szükség van, mert a vidék megtartóerejének védelméhez a hagyományos mezőgazdasági termékekre messzemenőkig szükség lesz.

Horror, ami kiverné a biztosítékot

Az Európai Unióban jelenleg nem engedélyezett laboratóriumi hús forgalomba hozatala, így a tagállamok sem engedélyezhetik ezt. Nem is igazán valószerű, hogy valaha az a veszély fenyegetne, hogy ez megváltozzon, ugyanis három igen komoly akadálya lenne egy ilyen jogszabály-változásnak.

Egyrészt a műhústenyésztés rendkívül drága az újszerű és nagyon energiaigényes reaktortechnológia miatt. Ebből fakad, hogy igen környezetszennyező, s kérdés, hogy az áram-előállítási lánc egészét nézve zöldebb-e, mint a természetes húshoz vezető technológia. A harmadik ok pedig egészen biztosan azonnal kiverné a biztosítékot az állatvédelemre, állatjólétre szerencsére érzékeny Európai Unióban. A műhús előállításához magzati őssejtre van szükség, amelyet a vemhes anyaállat véréből, annak folyamatos lecsapolásával fejtenek le. Eközben a magzatot mesterségesen tartják életben, és nyilvánvaló, hogy a magzati lény eközben fájdalmat él át.

Mégsem menti meg a Földet a műhús: Előállítása akár 25-ször környezetszennyezőbb, mint a marhahúsé

(Agrárágazat nyomán Szent Korona Rádió)