Navégre – Szijjártó bekérette az amerikai helytartót

Már sokkal korábban kellett volna hasonló diplomáciai lépéseket tenni, talán nem jutottunk volna ide, hogy Joe Biden teljesen nyíltan hazudozik a magyar miniszterelnökről. A diplomáciai nemtetszésnyilvánítási tárháza igen széles, ideje lenne már keményebben fellépni a hazánkat gyarmatként kezelő demokrata kormányzat pofátlanságai ellen.

Kövesd Telegram csatornánkat
Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is

Szijjártó Pétert a magyar-albán sajtótájékoztatón kérdezték Orbán Viktor floridai útjáról, ahol Donald Trumppal találkozott, az amerikai kormány delegációjával viszont nem. Erre Biden úgy reagált, hogy lediktátorozta a magyar miniszterelnököt, és azt állította: Orbán Viktor szerint „a demokrácia nem működőképes”. Az ATV kérdésére a magyar külgazdasági és külügyminiszter úgy felelt:
,,ilyen hazugságokat nem vagyunk kötelesek elviselni, akkor sem, ha azokat az Egyesült Államok elnöke mondja. Ennek következményeként, mint fogalmazott, a minisztériumba kérettük az Egyesült Államok nagykövetét, és arra kérték, mutassa be azt az idézetet hellyel és időponttal, ahol Orbán Viktor azt mondta volna, amit Joe Biden neki kijelentésként tulajdonít. A tárcavezető közölte, hogy érdemi választ nem tudtak kapni erre a kérésre.
Szijjártó Péter leszögezte azt is, hogy az ilyen kijelentése rendkívül megnehezítik a kétoldalú kapcsolatokat.
A videón ez 14:00-től hallgatható vissza:
(Mandiner nyomán Szent Korona Rádió)