Pressman megint megrázta a pofonfát

David Pressman a nyiltan buzuló amerikai nagykövet egyre messzebb rúgja a pöttyös labdát. Már a parlamentbe pofátlankodik be helytartósat játszani. Mi lesz a következő, nyomkodja majd a szavazó gombokat? A kormánypártok nem akarják összerúgni a port az USA-val, mert valószínűleg azt várják, hogy Trump győzzön és helyreálljanak a két ország közötti kapcsolatok, nade nagyon sok eszköz áll a diplomáca eszköztárában a rosszallásunkat kifejezni, azokat már igazán ideje lenne használni.

Kérjük, támogasd adód 1%-ával a HVIM-et!
A szervezet valós, kézzelfogható eredményeiről itt olvashatsz.
Felajánlásodat az Azonosságtudat Alapítványnak küldd el!
Adószám: 18218082-1-07

David Pressman, az Egyesült Államok budapesti nagykövete, ismét belegyalogolt a magyar belpolitikába, miután több alkalommal is megjelent a magyar Országgyűlés ülésein, legutóbb a Svédország NATO-csatlakozásáról szóló szavazás alkalmával.

Pressman, aki folyamatosan nyomást gyakorol a magyar kormányra, Putyin-pártiság és antiszemitizmus vádjával illeti Orbánékat, valamint aggodalmát fejezte ki a szuverenitásvédelmi törvény miatt, hiszen jobban szeretné, ha Magyarország, csak egy USA csicska állam lenne. A nagykövet Debrecenbe is ellátogatott, ahol civil szervezetekkel találkozott, megtekintette az épülő akkumulátorgyárat, valamint az elhíresült lombkoronasétányt. Ugyanakkor nem látogatta meg a városban található emlékművet, ami az 1944-es amerikai bombázás áldozatainak állít emléket.

A politikai szereplők eltérően reagáltak Pressman tevékenységére, vannak, akik üdvözlik, míg mások fenntartásokkal vagy élesen kritikával illetik.

Legfrissebb megjelenése az Országgyűlésben, ahol a svéd NATO-tagság kapcsán a baloldali képviselők szavazását felügyelte, újabb vitákat váltott ki. Pressman jelenléte a parlamentben többek szerint az amerikai befolyásolás jeleként értelmezhető, ami felveti az amerikai beavatkozás kérdését a magyar belpolitikában.

David Pressman tevékenysége és gyakori megjelenése a magyar politikai eseményeken, a belpolitikai dolgainkba való beleszólása felháborodást vált ki, de senki nem koppint az orrára.

Vérlázító: a buzeráns Pressman megtekintette a jenkik által vezetett “magyar” hadgyakorlatot

(Szent Korona Rádió)