Oszama bin Ladent elkapták Biden szerint Ukrajnában, de hiba volt oda bevonulni

Joe Biden amerikai elnök újra zavarodottan beszélt a nyilvánosság előtt. Az MSNBC-nek adott szombati interjújában Biden azt mondta, hogy Washington hibát követett el azzal, hogy bevonult Ukrajnába, holott valójában az amerikaiak iraki és afganisztáni inváziójára utalt.

Kövesd Telegram csatornánkat
Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is

Biden eredetileg Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnökkel szemben akart kritikát megfogalmazni, aki azzal, hogy figyelmen kívül hagyja a polgári áldozatokat az IDF gázai katonai művelete során, és “többet árt Izraelnek, mint amennyit használ”.

Az amerikai elnök felidézte, hogy a konfliktus elején Izraelben tett látogatása során figyelmeztette Netanjahut, hogy ne kövesse el azt a “hibát”, amelyet az Egyesült Államok szeptember 11. után elkövetett.

“Amerika hibát követett el. Addig üldöztük Oszama bin Ladent, amíg el nem kaptuk, de nem kellett volna bevonulnunk Ukrajnába…” mondta a 81 éves politikus.

A gázai egészségügyi minisztérium legfrissebb adatai szerint 31 045 ember halt meg és 72 654-en sebesültek meg október 7-e óta, azóta, hogy az IDF megkezdte támadásait a palesztin enklávé ellen válaszul a Hamász izraeli betörésére, amelyben becslések szerint 1200-an vesztették életüket és több mint 200-an túszul estek.

Az elnök gyorsan korrigálta magát, és azt mondta: “Nem kellett volna belemennünk az egészbe Irakban és Afganisztánban”. Azok az amerikai katonai akciók “több problémát okoztak, mint amennyit orvosoltak” – tette hozzá.

Marija Zaharova orosz külügyminisztériumi szóvivő szarkazmussal reagált a témára, utalva arra, hogy Moszkva valójában nem ért egyet a médiában megjelent beszámolókkal, amelyek szerint Biden egyszerűen összekeverte Ukrajnát Irakkal és Afganisztánnal.

“Nem keverte össze. Már nem tudja magában tartani azt, amit mindenki tud – az USA a legvéresebb módon gyalázta meg magát az egész ukrán projekttel” – írta vasárnap a Telegramon.

Miután tavaly visszaverték az ukrán ellentámadást, az orosz erők folyamatosan javítják a frontállásokat, a múlt hónapban elfoglalták az Oroszországhoz tartozó Donyecki Népköztársaságban lévő Agyvejevka stratégiai erődítményt és több más települést.

Washington a Moszkva és Kijev között régóta húzódó konfliktusok 2022 februárjában fegyveres összecsapássá eszkalálódása óta Ukrajna elsődleges támogatója, és több mint 111 milliárd dollár katonai és pénzügyi támogatást nyújtott. Az elmúlt hónapokban azonban az amerikai segélyek drasztikusan csökkentek, mivel a Biden-kormányzatnak meg kell küzdenie a republikánusok ellenállásával, hogy további 60 milliárd dollárt adjon Ukrajnának.

Nem ez az első eset, hogy Biden összekeveri az országokat és a helyeket. Júniusban azt mondta, hogy “Putyin elveszíti a háborút Irakban”. Egy héttel ezelőtt pedig azt mondta, hogy az Egyesült Államok és partnerei “élelmiszer- és ellátmányszállítmányok Ukrajnába történő leszállításáról” tárgyalnak, miközben valójában a Gázai övezetbe történő leszállítást javasolta.

(Orosz Hírek nyomán Szent Korona Rádió)

Kibújt a szög a zsákból: Joe Biden szerint a fehér felsőbbrendűség jelenti a legnagyobb fenyegetést

Halott képviselőt szólongatott Joe Biden

Joe Biden most saját fia halálának okát tévesztette el beszédében

A Szerbia bombázását szorgalmazó Joe Biden szerint Putyin egy mészáros

Joe Biden szerint egy nyolcéves gyerek el tudja dönteni, hogy transznemű-e vagy sem