A kommunistáknak szabad: törvénytelen megemlékezés készül ismét Budapesten

Ezúttal az 1919-es vörösterrort éltetik a hazai kommunisták. Míg a hazafias rendezvényeket akkor is betiltják, ha ott önkényuralmi jelkép nem jelenik meg, nem történik semmiféle nemzetiszocializmus éltetés, addig vörös csillagos, nyíltan és vállaltan kommunista rendezvényeket lehet ma Magyarországon tartani.

Kövesd Telegram csatornánkat
Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel
és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is.

Az újpesti Tanácsköztársaság szobor minden év márciusában a hazai szélsőbal állandó találkozó helye. Itt szoktak ugyanis összegyűlni a különböző marxista és antifasiszta gittegyletek, hogy a kommunista uralom első magyarországi kísérletét ünnepeljék meg.

A Marx Károly Társaság, a Magyar Antifasiszta Liga és a Munkásőr Emléktársaság által szervezett tavalyi megemlékezés után az információs önrendelkezési jogról és információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény 3. § 6. pontjára hivatkozva a Budapesti Rendőr-főkapitánysághoz fordultunk és jeleztük, hogy a Tanácsköztársaság 1919-es kikiáltását követően az ország soha nem tapasztalt erőszakot és terrort élt át, és amelynek néhány hónapos fennállása során közel 600 főt gyilkoltak meg, így az ehhez hasonló rendezvények rengeteg magyar ember kegyeleti jogait sértik. Magyarországon ugyanis nincs olyan család, amelynek legalább egy tagja ne lett volna a kommunista diktatúra elszenvedője.

A megemlékezések szervezője az a Sej László, aki rendre munkásőr egyenruhában és a ruháján nyilvánosan viselt vörös csillaggal mond emlékező beszédeket. A gyülekezési jogról szóló 2018. évi LV. törvény 9. § (1) bekezdés c) pontja ugyanakkor kimondja, hogy „közterületen tilos erőszakot közvetítő vagy megfélemlítő jellegű félkatonai vagy ahhoz hasonló ruházatot viselve megjelenni”. Márpedig a Munkásőrséget az 1989. évi XXX. törvény jogutód nélkül oszlatta fel 1989. október 20-án, amelyet meg is erősített az 1989. november 26-ai „négyigenes” népszavazás, amelyen a szavazók közel 95%-a a Munkásőrség megszüntetése mellett tette le a voksát.


Vörös csillag és Sztálin portré a hegyvidéki szovjet emlékműnél

A 2018. évi LV. törvény 14. §-a rendelkezik továbbá a nemzetiszocialista vagy kommunista rendszerek áldozatai emlékének védelméről. Eszerint a gyülekezési hatóság a gyűlés megtartását megtiltja, ha

a) a gyülekezés helyszíne olyan országos jelentőségű történelmi emlékhely vagy időpontja olyan nap, ami a nemzetiszocialista vagy kommunista diktatúra uralma alatt elkövetett embertelen bűnök áldozataira emlékeztet (márpedig az újpesti Tanácsköztársaság-emlékmű ebbe a kategóriába esik), és

b) a bejelentéskor rendelkezésre álló körülmények alapján fennáll a közvetlen veszélye annak, hogy a gyűlés a nemzetiszocialista vagy kommunista diktatúra által elkövetett embertelen bűnök tényét tagadja, kétségbe vonja, jelentéktelen színben tünteti fel, vagy azokat igazolni törekszik, és ezáltal a gyűlés alkalmas a köznyugalom megzavarására.

Pedofilmosdatás

Ezeket a pontokat mind a Munkásőr Emléktársaság-, mind pedig az Európai Baloldal-féle megemlékezések megsértik. Sej László mellett Vajnai Attila is rendszeresen jelenik meg közterületen vörös csillagban, amely a fenti törvények mellett megsértik a Büntető Törvénykönyv 335. §-át. Vajnai és Noé ezek mellett rendszeresen jelenik meg az utcai rendezvényeken a terrorszervezetté nyilvánított Kurd Népvédelmi Egységek (YPG) zászlajával.

Már csak egyetlen kérdésünk maradt: a rendőrség miért nem avatkozik közbe?

(Szent Korona Rádió)

A kommunisták retorzió nélkül emlékezhetnek hazánk megszállására

Ismét boldogan parádézhattak önkényuralmi jelképekkel a kommunisták

Újabb antifa fenyegetőzés került ki a világhálóra: mostantól nem biztonságos “nácinak” lenni Budapesten

Tiltott önkényuralmi jelképek, a terror éltetése és a kommunizmus romantizálása – Erről szólnak a Munkásőr Emléktársaság rendezvényei