A kommunisták retorzió nélkül emlékezhetnek hazánk megszállására

Mint ismeretes, a Fidesz rendszere továbbra is a hazafias mozgalmakat üldözi, míg a kommunisták nyilvános köztéri megemlékezéseket tarthatnak, és a gyermekvédelmi törvény ellenére kerül megrendezésre a Pride, most már nem csupán Budapesten, hanem vidéki városokban is.

Kérjük, támogassa adója 1%-ával a HVIM-et!
A szervezet valós, kézzelfogható eredményeiről itt olvashat.
Felajánlását az Azonosságtudat Alapítványnak küldje el!
Adószám: 18218082-1-07

Incze Bélát, a Légió Hungária vezetőségi tagját annak ellenére vonták eljárás alá, hogy az idei Becsület Napja magánterületen került megrendezésre – mivel szabályt hoztak arról, hogy közterületen nem lehet  „bizonyos évfordulókon” rendezvényeket tartani –, míg Barcsa-Turner Gábor, a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom társelnöke ellen egy LMBTQ-zászló (végre nem hajtott) elégetése miatt emeltek vádat. Mindezt úgy, hogy 2021 október végén a Székesfehérvári Járási Ügyészség bűncselekmény hiányában megszüntette az eljárást, ám ebbe a sorosista Háttér Társaság nem nyugodott bele.

A hazafias szervezetek elleni eljárás és Budaházy György esete is tökéletesen mutatja azt, hogy a Fidesz csak szavakban jobboldali.

A szabad véleménynyilvánítás jogával úgy tűnik, hogy csak a magyarellenes nézeteiről ismert MAZSIHISZ és az Opre Roma Párt, a feminista- és LMBTQP csoportok, valamint a kommunisták élhetnek. Mindeközben már magánterületen sem lehet retorzió nélkül megemlékezni Budapest védőiről. Nem úgy, mint az szélsőbalolodaliak!

A Blikk nevű bulvárlap rendszeresen ad teret az önmagukat csak hagyományőrző munkásőröknek nevező, egyébként többségénen nyugdíjas kommunistáknak. Így tett most is – a baloldali Klub Rádió mellett – amikor tudósított arról az eseményről, amely a Budapest XVIII. kerületében álló szovjet megszállási emlékműnél került megrendezésre. Az esemény szervezője az a Sej László volt, aki a budapesti antifa támadások után egy az általa szerkesztett Ellenforradalom 1956 oldalon: „Mostantól tehát nem biztonságos nácinak lenni Budapesten”  felhívással egy fenyegető tartalmat osztott meg. Az Ellenforradalom 1956 oldalon jelent meg olyan tartalom is, amelyben Vékony Csongort, a Mi Hazánk ifjúsági szervezetének az elnökét fenyegetik, és arra buzdítja az olvasókat, hogy zaklassák őt és a családját. Ennek okán valószínűleg csak „véletlen egybeesés” volt, hogy Sej László pont a Vékony Csongor elleni fenyegetés és a zaklatására buzdító poszt megosztása után utazott Budapest X. kerületébe – ahol Vékony Csongor tavaly országgyűlési képviselőjelöltként indult –, hogy megkoszorúzza Pataki István szobrát.

A Pesti Srácok két hete egy tartalmas cikkben számolt be többek között a Hagyományőrző Munkásőr Társaság és az Ellenforradalom 1956 oldal tevékenységeiről. Az írás részletesen mutatta be, hogy a kommunista társaság fő tevékenysége a szovjet megszállók dicsőítése, a kommunista bűnök tagadása, a vörös csillag nyilvános használata és a jobboldali személyek zaklatása. Mindezek mellett olyan tartalmak is megjelentek az Ellenforradalom 1956 oldalon, amelyek Horthy Miklós köztéri szobrainak a megrongálására buzdított itt és itt, valamint a néhai országgyarapító kormányzó tiszteletére tartott megemlékezés megzavarására szólított fel antifasisztákat és egyéb baloldali csoportokat. Az említett oldal több posztja egyértelmű erőszakra való felhívást tartalmaz, aminek a februári antifa támadás még lendületet is adott.

A Pesti Srácok birtokába került feljelentés és az ahhoz csatolt bizonyítékok alapján a Hagyományőrző Munkásőr Társaság rongálhatott meg idén januárban több vármegye táblát is. Az eset kirobbanását követően Juhász Norbert – aki önmagát a társaság főparancsnokának titulálta – betegségre hivatkozva jelentette be mind a visszavonulását, mind pedig a Hagyományőrző Munkásőr Társaság feloszlatását, amelynek facebook oldalát törölte.

Juhász Norbert lemondó nyilatkozatot tett közzé, miután a rendőrség nyomozást indított a vármegye táblák megrongálása ügyében

Juhász az azóta szintén törölt „autodidakta történelemkutató” oldalán dicsekedett el a Heves- és Borsod-Abaúj-Zemplén vármegye határában található táblák megrongálásával. Miután azonban a rendőrség nyomozást indított az ügyben, Juhász Norbert az oldalára feltöltött fotó forrásaként a Boon.hu oldalt jelölte meg, ám a vármegyei hírportál ugyanannak a fotónak a forrásaként viszont azt a facebook oldalt jelölte meg, ahol Juhász jóvoltából korábban került megosztásra. Juhász Norbert valószínűleg tartott egy újabb eljárástól, ugyanis a tavalyi évben kétszázezer forintos pénzbüntetésre tiltott önkényuralmi jelképek használata miatt, ezért próbálhatta magát tisztára mosni.

A táblák megrongálásával az Ellenforradalom 1956 oldal is egyetértett. Sej László ezen véleményének egy megosztásban adott hangot, sőt további rongálásra is buzdított. Feltételezhetően volt tudomása az esetről, így esetleges bűnrészessége sem zárható ki.

Minden jel szerint Juhász Norbert követhette el a rongálást, aki saját magát buktatta le a fotó megosztásával

A táblák megronálásával az Ellenforradalom 1956 oldal is egyetértett és további rongálásra buzdított
A rongálás ügyében indult nyomozást követően Juhász Norbert azzal próbálta tisztára mosni magát, hogy az általa elsőként megosztott kép forrásának a Boon.hu oldalt jelölte meg

A Munkásőr Hagyományőrző Társaság tagja maga Sej László is, aki a XVIII. kerületi szovjet emlékműnél szervezett megemlékezést hazánk 1945-ös vörös megszállására. A Blikk beszámolója szerint a helyszínen jelen voltak az orosz követség munkatársai is, emlékezve „a nácizmustól való felszabadításra” .

Sej László és Hirschler Tamás, a Magyar antifasiszta Liga elnöke néhány hete zavartalanul emlékezhettek az Újpesten máig álló Tanácsköztársaság-emlékmű előtt is. Szintén beszédes az is, hogy az április 2-ai rendezvényt egy felújított szovjet-emlékmű előtt tarthatták. A képek tanúsága szerint tiltott önkényuralmi jelképek is láthatók, és nincs tudomásunk arról, hogy a rendőrség közbeavatkozott volna, holott törvényi kötelezettsége lett volna a Magyarországon hatályos jogszabályok szellemében.

Úgy tűnik tehát, míg a Fidesz-kormány alatt a budavári kitörés hőseire nem lehet emlékezni, addig hazánk megszállására gond nélkül lehet, pedig aligha nyithatunk vitát felette, hogy ez a rendezvény sérti a magyar társadalom többségének érzékenységét, hiszen mindenkinek van a családjában olyan felmenője, aki megszenvedte a kommunista diktatúrát.

Éledező neokommunizmus: vörös csillagos hagyományőrzőktől a külföldről ideteleportált viperás antifákig (1. rész)

(Magyar Jelen nyomán Szent Korona Rádió)