A momentum a pokol vágóhídjára küldené az elkeseredett lelkeket

Minden oldalról támadás alatt van a hagyományos kultúránk. Az értelem fénye megfakul, az etika eltűnik, a gyakorlati materializmus elhomályosítja az életen túli ragyogását. A morál tudás nélkül nem áll meg sokáig és végül azt is elfelejtjük, hogy miért élünk. A liberális momentum, most egy szerencsétlen haldoklóval összefogva vinné az elkeseredett lelkeket a pokol vágóhídjára.

Kövesd Telegram csatornánkat

Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is.

Az eutanáziáról folytatott vita kapcsán az utóbbi időben Magyarországon különös figyelmet kapott Karsai Dániel esete. Karsai Dániel, egy komoly ügyvéd és túrázó volt, akinél 2021-ben diagnosztizáltak amiotrófiás laterálszklerózist (ALS), egy súlyos betegséget, amely nem érinti a mentális képességeket, de teljes lebénulást okozhat. Az állapota az utóbbi időben súlyosbodott, így szeretett volna meghalni. De nem lett öngyilkos, hanem harcba szállt az öngyilkosság állami bevezetéséért. Karsai a Strasbourgi Emberi Jogok Európai Bíróságához fordult az ügyben.

Bedő Dávid, a Momentum országgyűlési képviselője, szintén kiállt az eutanázia legalizálása mellett, és ügyéhez felhasználta ezt a szerencsétlen beteg embert. Szerinte a magyarok többsége támogatja az eutanázia engedélyezését. Azt is hangsúlyozta, hogy az államtitkár, Rétvári Bence nem hajlandó vitát folytatni a témában, bár korábban állítólag elfogadott egy meghívást erre vonatkozóan.

A vita számos etikai, vallási és jogi kérdést vetett fel. Például felmerült, hogy az eutanázia engedélyezése veszélyeztetné-e az emberek vallásszabadságát vagy hogy az eutanázia kötelezővé válna-e. Az igazi kérdés ugyanakkor nem az, hogy valaki megölheti-e magát. Ezt most is bármikor megteheti bárki, nem kap érte büntetést. Az igazi kérdés, hogy az öngyilkosság jó-e és az ember alaptermészetével összeegyeztethető, vagy pedig rossz és elvetendő. Márpedig ha hiszünk abba, hogy a halál nem megsemmisülés és egyáltalán nem mindegy, hogy az utolsó ítélet milyen állapotban éri a lelkünket, akkor egy elkeseredett lélek öngyilkossága semmi esetre sem lehet jó. Az ember ilyen önelpusztítása, önfelszámolása ezért a legszörnyűbb bűn a legtöbb hagyományos vallásban is egyeránt. Ez alól egyetlen kivétel van. Az önfelszámolás helyett az önfeláldozás. Mikor egy nemes célért, a hazánkért, a barátainkárt adjuk az életünk. Azt pedig hogy mikor és milyen módon érjen minket a vég bízzuk arra, aki a legjobbat akarja nekünk.

AI vezérelt öngyilkos kapszula lenne a “jövő”?

(Szent Korona Rádió)