Illegális gázpalacktöltőt számoltak fel Jászapátiban

A Jászapátiban működő engedély nélküli vállalkozásnál az Országos Katasztrófavédelmi Igazgatóság 135 veszélyes anyagokat tartalmazó gázpalackot talált egy közös ellenőrzés során. A helyszínen feltárt szabálytalanságok, köztük a megfelelő tűzvédelmi és biztonsági intézkedések hiánya, hatósági eljárást indítottak az ügyben.

Kövesd Telegram csatornánkat

Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is.

Az Országos Katasztrófavédelmi Igazgatóság (OKI) egy váratlan ellenőrzés során 135, különféle veszélyes anyagokat tartalmazó gázpalackot talált egy engedély nélkül működő vállalkozásnál Jászapátiban. A február 27-én végrehajtott rajtaütést a Nemzeti Adó- és Vámhivatal, a fogyasztóvédelmi hatóság, valamint a helyi polgármesteri hivatal munkatársai is támogatták.

A vizsgálat során kiderült, hogy a gázpalackok tárolása nem felelt meg a jogszabályi előírásoknak, továbbá a tűzvédelmi szabályok megszegésével végeztek gázpalacktöltést. Ez jelentős veszélyt jelentett a környező ingatlanok és az ott élők biztonságára. A katasztrófavédelmi szervek beszámolója szerint a helyszínen nem találtak megfelelő felszerelést a gázpalackok biztonságos töltésére, így sem tűzoltó készülékek, sem a tevékenység végzéséhez szükséges szakképesítés nem állt rendelkezésre.

A vállalkozás képviselője nem tudott érvényes tűzvédelmi szakvizsga-bizonyítványt, sem az ingatlan villámvédelmi állapotának felülvizsgálatáról szóló dokumentumokat bemutatni. Ezek a súlyos szabálytalanságok miatt hatósági eljárás indult az ügyben.

A katasztrófavédelem folyamatosan hangsúlyozza, hogy az ilyen jellegű tevékenységek végzése során kiemelt figyelmet kell fordítani a tűz- és munkavédelmi előírások betartására, hogy elkerülhetők legyenek a hasonló veszélyhelyzetek. Az eset kapcsán felhívják a vállalkozások figyelmét a szigorú szabályok betartására és az ellenőrzések fontosságára.

Ezzel oltják majd a szúrólánggal égő e-tüzeket

(Szent Korona Rádió)