Mégsem hal meg az elveiért a balos Bakács

Bakács Tibor éhségsztrájkot hirdetett, hogy megváltoztassák a végrehajtási törvényt. A baloldali közéleti személyiség az élete feláldozásával akarta felhívni a figyelmet a törvény igazságtalanságára. Aztán éhes lett, és mielőtt elkezdte volna, meggondolta magát és inkább jókat eszik azóta is. Hát belőle sem lesz már egy Bobby Sands.

Kövesd Telegram csatornánkat
Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is

Bakács Tibor újságíró, kritikus a közösségi oldalán számolt be arról néhány napja, hogy úgy döntött, hétfőtől a Parlamenttel szemben éhségsztrájkba kezd. Vasárnap azonban már arról írt, hogy nem fog éhségsztrájkolni.

Bakács Tibor a jelenleg érvényben lévő végrehajtási törvény miatt kezdett volna hétfőtől éhségsztrájkba. Az egykor szalámilopáson kapott újságíró akkor azt írta, „nem fogok sem enni, sem inni addig, amíg nem változtatják meg a bírósági végrehajtási törvényt, mert erkölcstelen, aránytalan, precedens nélküli a magyar jogtörténetben, ha nem, akkor meghalok”.

Vasárnap este azonban közösségi oldalán már arról írt, hogy mégsem fog éhségsztrájkolni. A Facebook-oldalán megjelent bejegyzésben többek között azzal indokolja döntését, hogy mindez csak gerillamarketing volt.

„A gerillamarketing lényege, hogy nem költesz egy fillért sem a marketingre, ezt mások, főleg a média fizeti ki” – írta Bakács.

Mint írta, „a stratégiám az volt, Szun Ce a mesterem, hogy egy elterelő támadással kezdem, mindenki arra figyeljen, míg én a kertek alatt belopózom. Ilyenkor nagyon fontos, hogy a szereplő higgyen a szerepében, mert akkor nem tűnik hazugságnak”.

Ha hinnék abban, hogy az éhségsztrájkom miatt lenne egyetlen parlamenti képviselő is, aki felemeli a seggét azért, hogy javaslat formájában megpróbáljon segíteni a szegényeken, akiket folyamatosan, országszinten kaszál egy extraprofitra hajtó maffia, akkor megtenném, de nem hiszek sem Ungár Péterben, sem Gyurcsányban stb. Ha nem hiszek ebben, akkor mégis miért csinálom mindezt, tudván, hogy egyszer lebukok, mint szalámi az elektronikus kapuban

– fogalmazott az újságíró.

Hozzátette, hogy a kitaszítottságot megszokta, de nagyon elkeseríti, hogy nincs a parlamentben egyetlen képviselő sem, aki tenne valamit.

„Ha megcsináltam volna a sztrájkot, abban bíztam volna, hogy odajön Menczer Tamás, és ígéretet tesz, hisz ez nem politikai kérdés, nemcsak a bíróság, hanem a BKK is, pár hónappal ezelőtt Karácsony Gergő lapot kért a gyalázatra, ma már 25 ezer forintnál kezdődik a büntetés, így a végrehajtás tovább emelte a profit szintjét” – írta Bakács Tibor.

Mint ismert, 2011 februárjában Bakács Tibor kétezer forint értékben lopott téliszalámit a budakeszi Tescóban. A Tilos Rádió egykori műsorvezetője beismerte tettét, amit azzal magyarázott, hogy nem volt pénze, de éhes volt. Az esetet a Blikk egyik olvasója jelentette a bulvárlapnak, aki az újságírót a Megasztárból ismerte meg. Egy később nyilvánosságra került biztonsági felvétel szerint szisztematikusan tett zsebre dolgokat a budakeszi hipermarketben.

Szélbalos propagandával mossa Tóta W. Árpád a gyerekek agyát (helyreigazítással: Ki terjeszti a Kispolgárt?)

(Index nyomán Szent Korona Rádió)