Hollandia is elbukott: eltörlik az ‘anya’ kifejezést

Olaszország után most Hollandiát kebelezte be végleg a nyugati szenny, a kormány itt megszüntetné az anya szót a népesség-nyilvántartásban. Helyette a “szülő, akitől a gyermek született” kifejezést kellene majd használni.

A törvényjavaslat indoklása szerint – amelyet az NLTimes hírportál idézett hétfőn – a változtatás az anyakönyvi rendelet 2022-től érvényes korábbi kiigazításából következik. Akkor a kormány kivételt fogalmazott meg a gyermeket vállalók közül azok számára, akik még rendelkeznek a nő biológiai jellemzőivel, de már jogilag férfiként jegyezték be őket. Az ő esetükben az anyakönyvi kivonatban az anya szó helyett “a szülő, akitől a gyermek született” kifejezés szerepel. A kormány most úgy véli, hogy a személyi nyilvántartásról szóló törvényben is ezt a gendersemleges terminológiát kell használni.

Hugo de Jonge belügyminiszter, a Kereszténydemokrata Tömörülés politikusa a törvényjavaslatról szóló hivatalos tanácskozáson azt mondta: nem számít arra, hogy a törvényjavaslat sok vitához vezet a parlamentben. A konzervatív Református Politikai Párt képviselője, Andre Flach nyilatkozatában jelezte, hogy a kormány egy közös javaslatban rejt el “egy rendkívül érzékeny módosítást” úgy, hogy más módosításokkal együtt nyújtja be. A képviselő szerint három évvel ezelőtt a kabinet még úgy vélekedett, hogy az anya és apa megjelölések eltörlése nem kívánatos, mert sok szülő fontosnak tartja az anya jogi értelmezését, most pedig mindenki számára el akarják távolítani a megnevezést, miközben egy kis csoport számára már van megoldás.

Kövesd Telegram csatornánkat
Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel
és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is

Olaszországban már nincs édesanya és édesapa, szülő 1 és szülő 2 van

A kisbabát szoptató szakállas férfi szobra is megtalálható a dániai Gender Múzeumban

(Pesti Srácok nyomán Szent Korona Rádió)