Az oroszországi Ingusföldön terroristákat likvidáltak a biztonságiak

Terrorista csoport miatt vonult ki az Orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB) szombat este az ingusföldi Karabulak városába. A támadók egy lakóházból lőttek gránátvetőkkel és automata fegyverekkel. A kommandósok evakuálták a civileket. Mára arról számoltak be, hogy 6 terroristát likvidáltak és helyreállt a rend.

Kérjük, támogasd adód 1%-ával a HVIM-t!
A szervezet valós, kézzelfogható eredményeiről itt olvashatsz.
Felajánlásodat az Azonosságtudat Alapítványnak küldd el!
Adószám: 18218082-1-07

Terrorellenes, „különleges műveleti” rendet vezettek be az ingusföldi Karabulak városában. Az orosz biztonsági erők több órán át harcoltak egy lakóházban egy terrorista csoporttal szombat este – írta a RIA Novosztyi orosz állami hírügynökség.

Az FSZB különleges erői blokád alá vették az épület. A The Kyiv Independent úgy tudja, hogy

 A HARCOSOK OROSZORSZÁG TÖBB RÉSZÉN IS TERRORTÁMADÁSOKRA KÉSZÜLTEK.

A szemtanúk arról számoltak be, hogy a tűzharcban gránátvetőket és automata fegyvereket is bevetettek. A terroristák több orosz rendőrt is megöltek, az összecsapások helyszínén készült felvételek pedig már megjelentek a közösségi médiában is.

A Telegramon megjelent beszámolók szerint a tűzharc szombat este, helyi idő szerint 7 óra után kezdődött. A kommandósok hat támadó közül kettőt likvidáltak. A lakosokat arra kérték, hogy maradjanak nyugodtak, és ne avatkozzanak bele a rendfenntartók tevékenységébe. Az FSZB különleges erői evakuálták a civileket a veszélyzónából, még annak ellenére is, hogy a terroristák tüzet nyitottak az emberekre.

A vasárnap reggel az orosz hatóságok által közölt információk szerint az FSZB már több mint 10 órát harcolt a fegyveresekkel Karabulak városában.

Megrázó felvételek a halott terroristákról:

Ingusföld Oroszország egyik leginstabilabb részének számít. Az orosz médiában külföldi beavatkozást is emlegetnek.

Kövesd Telegram csatornánkat
Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel
és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is

 

(Index nyomán Szent Korona Rádió)