Évtizedek után fogták el a Vörös Hadsereg Frakció nevű német terrorcsoport egy körözött tagját

Daniela Klette 1988-ban

Elfogták kedden Németországban a Vörös Hadsereg Frakció (RAF) egykori hírhedt terrorcsoport, évtizedek óta szökésben lévő tagját, a 65 éves Daniela Klettét – közölték a német hatóságok. Mondjuk az rejtély, hogy mit csináltak 30 évig, amikor jobboldaliakat kell elfogni, akkor serényebben dolgoznak a hatóság emberei.

Kérjük, támogasd adód 1%-ával a HVIM-et!
A szervezet valós, kézzelfogható eredményeiről itt olvashatsz.
Felajánlásodat az Azonosságtudat Alapítványnak küldd el!
Adószám: 18218082-1-07

A Baader-Meinhof csoportként is ismert terrorszervezet még bujkáló tagja azután került rendőrkézre, hogy az ügyészség és a rendőrség két hete egy televíziós bűnügyi műsorban a lakosság segítségét kérte a még szökésben lévő terroristák – Klettén kívül az 55 éves Burkhard Garweg és a 69 éves Ernst-Volker Staub – elfogásához.

A már feloszlatott RAF harmadik generációjához tartozó terroristákat azzal vádolják, hogy egy gyilkossági kísérletet és több súlyos, fegyveres rablótámadást hajtottak végre 1999 és 2016 között.

A német hatóságok több mint 30 ember meggyilkolásáért és legkevesebb 200 ember megsebesítéséért teszik felelőssé a Vörös Hadsereg Frakciót.

Az ügyészség szerint a harmadik generációhoz tartozó Daniela Klette és társainak bűncselekményeit már nem a politika motiválta, hanem a haszonszerzés. Ugyanakkor a hatóságok e generációt teszik felelőssé Alfred Herrhausennek, a Deutsche Bank hajdani vezetőjének és Karsten Rohweddernek, az állami vagyonkezelő elnökének a megöléséért.

Rohwedder megölése volt a RAF utolsó gyilkossága. A vagyonkezelő vezetőjét otthonában, az íróasztalánál lőtték le egy kerti lakból, 60 méteres távolságból.

Kövesd Telegram csatornánkat
Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is

Bemutatjuk a német terroristákból álló Hammerbande tagjait

Fordulat a budapesti embervadászat ügyében: tízezer eurót kap, aki az antifa Johann Guntermann nyomára vezet

(Kuruc.Info nyomán Szent Korona Rádió)