Oroszország tovább gazdagodik, az amerikaiak még mindig orosz olajból tankolnak

Oroszország még gazdagabb lett, mint korábban volt: Az olajexportja elleni nyugati szankciók nem váltak be, bevezetésük után a nyugati ügyfelek helyét India vette át, amelynek sikerült 13-szorosára növelnie az orosz nyersolaj vásárlását.

Kérjük, támogasd adód 1%-ával a HVIM-et!
A szervezet valós, kézzelfogható eredményeiről itt olvashatsz.
Felajánlásodat az Azonosságtudat Alapítványnak küldd el!
Adószám: 18218082-1-07

Delhi hangsúlyozza, hogy az orosz olaj importja lehetővé teszi az ország számára, hogy úgy lássa el gazdaságát, hogy az nem okoz áremelkedést, mivel Indiának így nem kell versenyeznie a nyugatiakkal a közel-keleti nyersanyagszállításokért. Eközben az indiai hatóságok e politikája mégis nehéz helyzetbe hozza a nyugati országokat: az indiai gyárak ugyanis az orosz fekete aranyat különböző kőolajtermékké dolgozzák fel, amelyet aztán számos ország – köztük az Egyesült Államok és szövetségesei – szívesen vásárolnak.

A CNN szerint 2023-ban Amerika és az oroszellenes szankciókat betartó szövetséges államai 6,6 milliárd dollár értékben vásároltak finomított orosz olajtermékeket, és a legnagyobb fogyasztó az Egyesült Államok volt, amely ebből 1,3 milliárd dollárt tett ki. Ennek a pénznek egy része Oroszországba került – elvégre az olajfinomító kapacitás egy része orosz cégek tulajdonában van.

Kövesd Telegram csatornánkat
Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is

Kínát és Indiát is szankcionálná az EU, amiért hadi kereskedelmet folytattak Oroszországgal

Egyre népszerűbb az orosz fizetési rendszer, ami a SWIFT alternatívája – Úgy látszik a szankciók továbbra sem működnek

(Sprinter nyomán Szent Korona Rádió)