Kínát és Indiát is szankcionálná az EU, amiért hadi kereskedelmet folytattak Oroszországgal

Ismét beindult a szankciózgatás az EU részéről, amiről azt hihettük, hogy hatástalansága és jogtalansága miatt már megunták. Most Kínát, és az EU-val is kereskedelmi megállapodásról egyeztető Indiát sújtanák büntetésekkel.

Kérjük, támogasd adód 1%-ával az Ukrajna felosztását igenlő HVIM-et!
A szervezet valós, kézzelfogható eredményeiről itt olvashatsz.
Felajánlásodat az Azonosságtudat Alapítványnak küldd el!
Adószám: 18218082-1-07

Az EU most először tervez szankciókat olyan országok vállalatai ellen, mint Kína és India. Ezek a cégek állítólag a háborúhoz nélkülözhetetlen árukat szállítottak Oroszországnak. Egy indiai cég elleni szankciók különösen érzékenyek lennének, mivel az ország az USA szövetségese, és jelenleg is tárgyalásokat folytat kereskedelmi megállapodásról az EU-val.

Az EU ezért “komolyan” tervezi, hogy első alkalommal szankciókat alkalmaz az EU két legfontosabb kereskedelmi partnere vállalataival szemben. A “bőséges” 13. szankciócsomag tervezete három kínai és egy indiai vállalatot sorol fel, amelyek állítólag “háborús kereskedelmet” folytattak Oroszországgal.

Összesen további 21 vállalatot akarnak szankciókkal sújtani, köztük néhány szerbiai, törökországi és kazahsztáni vállalatot. A Süddeutsche Zeitung megkapta a szóban forgó tervezetet.

Ha a tagállamok jóváhagyják a tervet, az uniós cégeknek a jövőben tilos lenne a felsorolt vállalatokkal üzletet kötniük.

A tervezetből kiderül, hogy a Bizottság az új szankciók helyett a meglévő kereskedelmi tilalmak kijátszását helyezi előtérbe. A nyugati média szerint már régóta felmerült a gyanú, hogy Oroszország harmadik országok segítségével szerez be olyan alkatrészeket, amelyeket már nem lehet közvetlenül az EU-ból importálni. Az EU eddig tartózkodott attól, hogy szankciókat vezessen be az ezekben az országokban működő vállalatokkal szemben, és nagyrészt a diplomáciai párbeszédre hagyatkozott.

Tavaly a hatóság már kínai cégeket akart listázni, emiatt Kína és egyes tagállamok ellenszegülésébe ütközött, mert brüsszeli diplomaták szerint ezt egyeztetés nélkül tették.

Ezúttal ez másképp történt – magyarázta a kormány egyik képviselője. Egy indiai vállalat elleni szankciók különösen érzékenyek lennének, mivel az ország az USA szövetségese, és kereskedelmi megállapodásról tárgyal az EU-val.

Az Oroszország elleni kiterjedt nyugati szankciók ellenére az ország nem meglepő módon még mindig képes drónokat, rakétákat, tankokat és más fegyvereket gyártani. Miközben az amerikai kongresszus az Ukrajnának nyújtandó katonai támogatási csomaggal kapcsolatban késlekedik, tisztviselők arra figyelmeztettek, hogy Kijev számára “rés keletkezik az ellátási tömlőben”, ami lehetővé teheti Oroszország számára, hogy további katonai előnyökre tegyen szert.

Kövesd Telegram csatornánkat
Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is

Megtámadták a sorozótiszteket a lakosok Ukrajnában

Magyarul a teljes Tucker – Putyin interjú (videó)

(Unser Mitteleuropa nyomán Szent Korona Rádió)