Mentőakciót szerveztek Navalnij kiszabadítására az ukránok?!

Mentőakciót szervezett az ukránbarát Orosz Önkéntes Hadtest (RDK), melynek célja Alekszej Navalnij kiszabadítása volt. A Putyin-ellenes orosz lázadók közzé is tették terveiket Telegram-csatornájukon, számol be a Portfólió az ukrán hősi eposz új fejezetéről.

Adód 1%-ával támogasd az Ukrajna felosztását igenlő HVIM-t!
A szervezet valós, kézzelfogható eredményeiről itt olvashatsz.
Felajánlásodat az Azonosságtudat Alapítványnak küldheted el!
Adószám: 18218082-1-07

Egészen 2023 októberétől fogva mentőakciót tervezett az ukrán- és nyugatbarát Orosz Önkéntes Hadtest (RDK) azzal a céllal, hogy kiszabadítsák Akszej Navalnij orosz ellenzéki aktivistát. Az RDK közzé is tette terveinek egy részét Telegram-csatornáján: a bejegyzésben úgy látszik, a Putyin-ellenes lázadóknak (pontosabban a CIA-nak – a szerk.) hozzáférésük volt az orosz börtönrendszer megfigyelőkameráihoz, egyes jelentésekhez, illetve a Navalnijt rabul tartó komplexum tervrajzához is. (További képek a hivatkozott Telegram-csatornán láthatók.)

Az RDK azt tervezte, hogy rátámadnak arra a konvojra, amely Navalnijt két börtön közt szállítja, amikor a politikus áthelyezésére sor kerül, majd Ukrajnába vitték volna, ahonnan folytathatja aktivitását.

Az orosz partizánok szerint azonban az orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSzB) túljárt az eszükön: nem tudták megszerezni az áthelyezés ütemezéséről szóló terveket, ráadásul folyamatosan módosítottak a távozási és érkezési időpontokon az orosz hatóságok. Mire a Navanijt szállító konvoj elindult, az RDK harcosai elkéstek: nem tudták felvenni a támadáshoz szükséges lesálláshoz pozíciókat.

Az RDK végül megindokolja, hogy miért tette közzé ezeket a dokumentumokat: egyrészt azt szeretnék mutatni, hogy Oroszországon belül „távolra is elér a kezük” függetlenül attól, hogy Ukrajnában működnek. Másrészt más politikai foglyokat is szeretnének kimenteni az orosz börtönrendszerből, ehhez pedig nyilvánosan kérnek segítséget az együttműködésre nyitott entitásoktól.

Az RDK egyike az Ukrajna oldalán harcoló, nagyobb méretű, oroszokból álló ellenzéki mozgalmaknak, a másik ilyen szervezet a Szabad Oroszország Légió. Egyértelmű, hogy minimum hírszerzési információkkal ellátja őket a CIA (és/vagy más nyugati titkosszolgálat).

Kövesd Telegram csatornánkat
Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is

(Szent Korona Rádió)

Kár érte, jó ügynök volt: Meghalt Alekszej Navalnij, a nyugati felforgató báb

Már alig tud katonákat mozgósítani Ukrajna