Homokos lett Nagy Sándor a Netflix új sorozatában

Még a görög kulturális miniszter is kiborult a Netflix legújabb húzásán. Újabb történelmi személyt sikerült meggyaláznia a hírhedten liberális médiagyártónak.

Támogasd adód 1%-ával az LMBTQP-lobbi ellen küzdő HVIM-et!
A szervezet valós, kézzelfogható eredményeiről itt olvashatsz.
Felajánlásodat az Azonosságtudat Alapítványnak küldd el!
Adószám: 18218082-1-07

Lina Mendoni felháborítónak tartja a Netflix Nagy Sándor: Egy isten születése című sorozatát. A görög kulturális miniszter amiatt akadt ki, mert Nagy Sándort – azaz az ókor történetének egyik legkiemelkedőbb személyiségét – és barátját homoszexuálisként tüntetik fel.

Már korábban is megjelent egy véleménycikk az Eleftheros Typosz című görög napilapban, amelyben azt írták, hogy ez az „igazság elferdítése”. A cikkben Oliver Stone 2004-es Nagy Sándor, a hódító című filmjét hibáztatták azért, hogy „propagandakampányt indított Nagy Sándor homoszexualitásáról”.

Dimitrisz Natsziosz, a jobboldali Niki párt elnöke „sajnálatosnak, elfogadhatatlannak és történelmietlennek” nevezte a sorozatot, és azt mondta, hogy az alkotás

azt az elképzelést kívánja tudat alatt közvetíteni – alaptalanul –, hogy a homoszexualitás elfogadható volt az ókorban.

Történelmi pontatlanságokra hivatkoznak, de cenzúra nem lesz

Natsziosz megkérdezte Mendonit is arról, hogy mit gondol minderről. A kulturális miniszter szerint a sorozat tele van történelmi pontatlanságokkal, ami „a rendező hanyagságát és a forgatókönyv színvonaltalanságát mutatja”.

A forrásokban nincs szó arról, hogy ez a barátság túllépi az Arisztotelész által meghatározott barátság határait

– fogalmazott Mendoni.

Natsziosz azon kérdésére, hogy a görög kormány fellép-e a Netflix ellen emiatt, Mendoni azt mondta, hogy „egy ilyen lépés alkotmányellenes lenne. Görögország alkotmánya a 19. század eleje óta védi a művészet szabadságát”.

A kulturális minisztérium nem gyakorol cenzúrát, nem indít büntetőeljárást, nem tiltja be, nem manipulálja, nem korlátozza, nem ellenőrzi az információk és eszmék terjesztését sem megelőző, sem büntető, sem elnyomó módon

– tette hozzá Lina Mendoni a The Guardian szerint.

A görög parlament egyébként pont múlt csütörtökön fogadta el az azonos neműek polgári házasságát lehetővé tevő törvényjavaslatot. Mindezt elsőként tették meg az ortodox keresztény többségű országok közül…

Kövesd Telegram csatornánkat
Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel
és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is

Most nem a Netflix, hanem egy francia diplomata négeresített: Puskin igazából nem orosz, hanem afro-francia?

Levették az LMBTQ címkét a Netflix sorozatáról, mert negatív színben tünteti fel a deviánsokat

(Index nyomán Szent Korona Rádió)