Lakosságcsere: 107.347 magyar állampolgár él Ausztriában

Elképesztő, de igaz: Ausztriában egyre több magyar él. A lakosságcsere folytatódik: míg olcsó külföldi vendégmunkások érkeznek hazánkba tömegesével, addig magyarok mennek külföldre boldogulni, feladva identitásukat. Aki osztrák állampolgár akar lenni, annak a magyarról is le kell mondania, tehát őket végleg elveszíti hazánk.

Kérjük, támogasd adód 1%-ával az erős Magyarországért küzdő HVIM-et!
A szervezet valós, kézzelfogható eredményeiről itt olvashatsz.
Felajánlásodat az Azonosságtudat Alapítványnak küldd el!
Adószám: 18218082-1-07

Mostanra átlépte a 100.000 fős lélektani határt az Ausztriában élő magyar állampolgárok létszáma, derül ki a Statistik Austria 2024. január 1-jére vonatkozó, előzetes statisztikájából.

Kisalföld azt írja: az osztrák statisztikai hivatal előzetes adatai szerint január elsején 107.347 magyar állampolgár élt Ausztriában. Létszámuk egy év alatt közel 8 százalékkal emelkedett.

A tartományok közül a legtöbb bevándorló magyar a fővárosban él. Bécsben számuk 29 ezerre tehető. Burgenlandban több mint nyolcezer magyar állampolgárról tud a Statistik Austria. Érdekesség, hogy utóbbi az egyetlen olyan osztrák tartomány, amelyben több Magyarországon született személy él, mint ahány magyar állampolgár.

Tavaly 358 olyan személy kapott osztrák állampolgárságot, aki korábban magyar állampolgár volt. A honosítások éves száma 2012 óta megötszöröződött. Mivel Ausztria fő szabályként nem fogadja el a kettős honosságot, az újdonsült osztrákoknak le kell mondaniuk magyar állampolgárságukról, írja a lap.

(Szent Korona Rádió)

Kövesd Telegram csatornánkat
Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is.

Bajban a székelyföldi magyarság!

Népességcsere: 83 ezer német döntött a kivándorlás mellett, viszont érkezett 330 ezer migráns