Népességcsere: 83 ezer német döntött a kivándorlás mellett, viszont érkezett 330 ezer migráns

Tavaly az EU-s tagállamok közül Németországban nyújtották be a legtöbb menedékkérelmet. Ezzel szemben minden évben rengeteg német állampolgár hagyja el Németországot, aminek egyik oka a jelentős mennyiségű migráns.

Kérjük, támogassa adója 1%-ával a HVIM-et!
A szervezet valós, kézzelfogható eredményeiről itt olvashat.
Felajánlását az Azonosságtudat Alapítványnak küldje el!
Adószám: 18218082-1-07

A tavalyi évben az Európai Unióban, Norvégiában és Svájcban összesen 1,13 millióan kértek menedékjogot, az Európai Unió Menekültügyi Ügynökségének (EUAA) korábban nem publikált adatai alapján. Európa-szerte ez 17 százalékos növekedést jelent az előző évhez képest. Németországban jelentősen, 51 százalékkal nőtt a menedékkérelmek száma (329 ezer). Ezzel szemben Szlovákiában 415-en, Magyarországon pedig 31-en nyújtottak be menedékkérelmet.

A Welt cikkéből kiderült, hogy a legtöbb kérelem szíriaiaktól (180 057), afgánoktól (113 295) és törököktől (99 863) érkezett. Szakértők szerint ennek oka, hogy a rokonok, barátok gyakran már itt vannak, és magasak a menekültügyi juttatások is.  Az is nyilvánvaló, hogy a migránsok befogadásán hatalmas pénzeket buknak a németek. Németország után Spanyolország (161 732), Franciaország (160 769) és Olaszország (135 294) a legnépszerűbb célország.
A német állampolgárok helyzete különleges. 2022-ben 83 ezerrel több német költözött külföldre, mint fordítva. A kormány jelentése szerint 2010 és 2022 között körülbelül 2,6 millió német hagyta el az országot, míg csak kétmillióan tértek vissza.

Míg Németországban nőtt a menedékkérelmek száma az előző évhez képest, addig az EU többi országában, Ausztriában is jelentősen csökkent (58 610). A szakértők ezt elsősorban a fokozott határőrizetekkel és a balkáni határvédelem javítására vonatkozó bécsi megállapodásokkal indokolják. Az ottani kormány ráadásul gyorsabban toloncolja ki az illegális migránsokat, mint a német kormány.

Dániában bevált a szociáldemokrata kormány szigorú menekültpolitikája, ezt jelzi, hogy mindössze 2383 menekültkérelmet regisztráltak a hatóságok.

Kövesd Telegram csatornánkat
Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is

Több mint 7000 nővel erőszakoskodtak csak Németországban! – Be sem akarnak illeszkedni Európába a migránsok

(Ripost nyomán Szent Korona Rádió)