Epilepsziás kényszersorozott katona halt meg az ukrán sereg kötelékében

Az ukrajnai kényszer mozgósítás újabb áldozata az a fiatalember, akit annak ellenére soroztak be az ukrán seregbe, hogy születése óta epilepsziában szenvedett és az alakulatánál belehalt az újabb epilepsziás rohamba.

Kérjük, támogasd adód 1%-ával a HVIM-et!
A szervezet valós, kézzelfogható eredményeiről itt olvashatsz.
Felajánlásodat az Azonosságtudat Alapítványnak küldd el!
Adószám: 18218082-1-07

Az Odesszában történt kirívó eset kapcsán a televízió hírfolyam műsorában nyilatkozott Natalija Gumenyuk a déli hadtest szóvivője.

Elmondása szerint a hadseregnek nem áll érdekében, hogy olyan férfiakat vegyen fel a soraiba, akik egészségi állapotuk miatt alkalmatlanok a katonai szolgálatra. Az ilyen katonák ugyanis képtelenek bármilyen harcászati feladat elvégzésére. A sajnálatos haláleset miatt elrendelt belső vizsgálat két ágon zajlik. Az egyik a sorozóbizottság elégtelen, felületes orvosi szakvéleményét, a másik a halállal végződött roham közbeni segítség körülményeit hivatott tisztázni.

A szóvivő állítása szerint a sorozóbizottság elé benyújtott orvosi bizottsági határozat szerint a fiatalember egészséges volt. Ezért a sorozótiszteket nem terheli felelősség. A sajnálatos esetet és annak körülményeit a hadtest parancsnoksága vizsgálja és felelősségre fogja vonni a katona haláláért felelős személyeket, mondta Gumenyuk.

Azt már Dmitro Lubinec ombudsman tette hozzá, hogy a halálesetben zajló nyomozást saját ellenőrzése alatt tartja.

Kövesd Telegram csatornánkat
Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is

Megtámadták a sorozótiszteket a lakosok Ukrajnában

Belháború: Zelenszkij “reformnak” állítja be Zaluzsnij menesztését

(Kárpáthír nyomán Szent Korona Rádió)