Megtámadták a sorozótiszteket a lakosok Ukrajnában

A háború elhúzódásával az indulatok is egyre jobban fokozódnak… A sorozások pedig egyre nehezebben mennek Ukrajnában, mint az alábbiak is mutatják. 

Kérjük, támogasd adód 1%-ával az Ukrajna felosztását igenlő HVIM-et!
A szervezet valós, kézzelfogható eredményeiről itt olvashatsz.
Felajánlásodat az Azonosságtudat Alapítványnak küldd el!
Adószám: 18218082-1-07

Kilencven nappal meghosszabbította a hadiállapotot Volodimir Zelenszkij ukrán elnök. Közben Kijev döntése értelmében ezentúl a nap 24 órájában kötelesek működni a hadkiegészítő parancsnokságok, hogy még több férfit vezényelhessenek a frontra. Ezt az emberek már nem tudják feldolgozni, így ismételten brutális felvételek kerültek elő.

A hadkiegészítős katonák és rendőrök vesznek körül egy férfit egy ungvári lakótelepen, miközben az asszonyok próbálnak a segítségére sietni. A jelenetről több felvétel is felkerült a világhálóra. A képsorok azt is megörökítik, hogy végül erőszakkal betuszkolják egy mikrobuszba és elviszik.

Dél-Ukrajnában ugyanakkor mindennaposnak számít, hogy az embereket elhurcolják az utcáról. Arra is volt példa, hogy valaki egy fára menekült a hatóságok elől.

A nyugat-ukrajnai Koszmacsaban lincselés is történt. A felháborodott helyiek először egy autóban ülő nőről gondolták azt, hogy a hadkiegészítő munkatársa, később pedig

a falugyűlésen támadtak rá a hadsereg képviselőire. Azt kiabálták: ne hurcoljanak el több férfit, menjenek inkább ők harcolni!

Egy volt ukrán parancsnok úgy reagált: az egész falut börtönbe kellene zárni a történtek miatt.

„Mindenkit vizsgálati fogságba kell helyezni, börtönbe az egész faluval. Nyilvános bíróságot kell felállítani és akkor soha többet nem látunk ilyen eseteket. Ha finoman viselkedünk, még több ilyen eset lesz, és a hadseregnek kell majd rendet raknia. De nagyon nem szeretnénk, ha Koszmacs községet a sereg úgy tisztítaná meg, mint az ellenséges területeket” – nyilatkozta Jevhen Dikij a félkatonai szervezet volt zászlóaljparancsnoka.

Kövesd Telegram csatornánkat
Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is

Egy kárpátaljai levele: hogy néz ki valójában Kárpátalján a sorozás

(Hirado.hu nyomán Szent Korona Rádió)