Orbán Viktor évértékelő: új gyermekvédelmi törvénycsomagot jelentett be

Orbán Viktor magyar miniszterelnök, a Fidesz elnöke február 17-én tartotta évértékelő beszédét. A magyar kormányfő először állt nyilvánosság elé a kegyelmi ügy kirobbanása óta. A szokásos, a tavaszi parlamenti ülésszak előtt tartott évértékelőjében a kegyelmi ügy mellett beszélt a zöldenergiáról, a magyar kormány előtt álló feladatokról és az idén esedékes EP-választásokról.

Kérjük, támogassa adója 1%-ával a cionista lobbi ellen fellépő HVIM-et!
A szervezet valós, kézzelfogható eredményeiről itt olvashat.
Felajánlását az Azonosságtudat Alapítványnak küldje el!
Adószám: 18218082-1-07

Orbán Viktor miniszterelnök évértékelő beszédében először az elmúlt heteket tematizáló kegyelmi ügyre reflektált, amellyel kapcsolatban kifejtette, hogy sajnálja Novák Katalin lemondását, de

a gyermek sérthetetlen, bántalmazása a legsúlyosabb büntetést vonja maga után. Kegyelem ilyenkor nincs. A lemondás ilyenkor a helyes.

A miniszterelnök szerint az elnök a kegyelmi ügy nyomán nem tudta a magyar nemzet egységet helyreállítani, ezért a kibillent egyensúlyt helyreállítani, a család- és gyermekvédelem ügyében a nemzetet újraegyesíteni csak az elnök lemondásával és új elnök hivatalba lépésével lehet – e kapcsán arra kérte a parlamentet, hogy minél rövidebbre szorítsák az átmeneti időszakot az új köztársasági elnök hivatalba lépéséig.