Hazánkban is gyártanak már testbe ültethető microchip-eket

Az implantátum lehetővé teszi, hogy a modernek bankkártya vagy okostelefon helyett a kezükbe ültetett eszközzel hajtsanak végre fizetést a kasszáknál.

A HVIM harcol a modernitással szemben! Ajánld fel adód 1%-át Te is!
A szervezet valós, kézzelfogható eredményeiről itt olvashatsz.
Felajánlásodat az Azonosságtudat Alapítványnak küldd el!
Adószám: 18218082-1-07

Az eszközt egy brit–lengyel cég, a Walletmor fejlesztette ki. A súlya kevesebb mint egy gramm, és biopolimerbe foglalták bele, amely természetes eredetű, műanyaghoz hasonló anyag. A használatához szükség van egy iCard nevű applikációra is, abban regisztrálni és aktiválni kell az eszközt, és az ottani egyenleget fel kell tölteni.

A beültetett csip ezután lényegében egy átlagos, érintéssel működő bankkártyához hasonlóan funkcionál, és a világon bárhol lehet vele fizetni, ahol elfogadnak bankkártyát.

A Walletmor alapítója azt mondta, hogy a mikrocsip biztonságos, ezt az állami hatóságok is tanúsították. Az eszközt elméletileg bárhova be lehet ültetni, de a fejlesztők azt javasolják a vásárlóknak, hogy a kézbe ültessék be egy szakértővel.

A csipet a Portfolio szerint már 32 országban forgalmazzák, de még nem tudni, hogy mekkora lesz iránta az érdeklődés. Egy 2021-ben készült felmérés szerint a megkérdezettek 51 százaléka megfontolná a beültetését.

Van, aki már használja is

Schumacher Vanda színésznő-műsorvezető még július közepén ültetett be magának egy ilyen csipet, de az operációt akkor még Svájcban végezték. A Portfolio szerint az eszköz forgalmazását azóta már Magyarországon is megkezdték.

Beadnak egy érzéstelenítőt, egy pici vágást ejtenek, majd kialakítanak egy kisebb helyet, ahova becsúsztatják a csipet, majd összevarrják

– fogalmazott a műtét után Schumacher Vanda.

Kövesd Telegram csatornánkat
Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel
és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is

Saját gyerekei agyába is chipet ültetne Elon Musk

Újabb lépés a technicizáltság felé: A Világgazdasági Fórum chipet ültetne a gyermekekbe

(Index nyomán Szent Korona Rádió)