Saját gyerekei agyába is chipet ültetne Elon Musk

A modernitás úttörője beültette az első ember agyába az általuk kifejlesztett Neurolink mikrochipet. Elon Musk ezzel elállította az első cyborgot, ami a jövőre nézve sötét következményekkel járhat, de a kísérleti alany helyében sem lennénk, amikor előjönnek az első mellékhatások.

Kérjük, támogassa adója 1%-ával a HVIM-et!
A szervezet valós, kézzelfogható eredményeiről itt olvashat.
Felajánlását az Azonosságtudat Alapítványnak küldje el!
Adószám: 18218082-1-07

Elon Musk agyi implantátumokat gyártó cége, a Neuralink beültette az első mikrocsipjét egy ember agyába.

A Neuralink szerint a kezdeti cél az, hogy a bénult emberek képesek legyenek a számítógépes kurzort vagy billentyűzetet kizárólag a gondolataik segítségével irányítani, ami valójában teljesen természetellenes. Musk reményei szerint a Telepátia nevű termék lehetővé teszi majd, hogy a Stephen Hawkingéhoz hasonló, bénulást okozó betegséggel élő emberek gyorsabban kommunikáljanak. Köszönjük, de mi nem kérjük a Hawkingéhoz hasonló, valójában egy növény szinten működő robot életből.

Egy Nauralink-implantátum Elon Musk kezében egy 2020. augusztus 28-i bemutatón (fotó: Neuralink / AFP)

Az amerikai Élelmiszer- és Gyógyszerügyi Hivatal (FDA) tavaly engedélyezte a vállalatnak, hogy elvégezze az első emberkísérletet az implantátum tesztelésére, ami fontos mérföldkő volt a technológia fejlesztésben és egy újabb lépés az emberi identitás megszüntetésére.

Az embereket állatokkal egyenlő szinten tételező Neuralink már sikeresen beültetett mesterséges intelligenciával ellátott mikrocsipeket egy Pager nevű makákómajom és egy Gertrúd nevű malac agyába is, de ez nem jelenti azt, hogy az embereknél is ugyan az lesz a végkifejlet. Pager az implantátummal képes volt az agyával irányítani a Pong nevű videójátékot is, de az erről kiadott videó ellenére azért ezzel kapcsolatban merültek fel kérdések.

Az FDA korábban problémaként hozta fel chipek lítiumakkumulátorát, a chipekben lévő kábelek potenciális agyba jutását és azt is, hogy ki lehet-e majd szedni az implantátumot úgy, hogy közben az agy nem károsodik.

A Neuralink ellen ráadásul egy rakás vizsgálat is indult már állatkínzás gyanúja miatt,

és az is felmerült, hogy a megfelelő óvintézkedések nélkül szállíthattak majmok agyából kiszedett, patogéneket tartalmazó chipeket.

Elon Musk korábban azt nyilatkozta, hogy az agyba ültethető implantátumokkal egy sor népbetegséget lehetne megoldani az elhízástól a depresszióig, amiket normális gondolkodással és akaraterővel is le lehetne küzdeni, de elméletileg meg lehetne gyógyítani a skizofréniát és az autizmust, és persze a telepátiát is reálisnak tartja.

Musk azt is mondta, hogy annyira bízik a technológiában, hogy a saját gyerekei agyába is hajlandó lenne ilyen csipet ültetni.

Kövesd Telegram csatornánkat
Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is

Több ezren vennének részt Elon Musk szenvedéssel és halállal kecsegtető, emberi identitást eltörlő kísérleteiben

Emberek agyába ültethet chipet kísérleti célból Elon Musk

(Kuruc.info nyomán Szent Korona Rádió)