Nyolc hónapos már a nyomozás, hogy miért nézegeti a gyerekeket a zuhanyzóban

Nem csak arról volt szó, hogy valaki bement a zuhanyzóba. A szülői kör egyszer kapott tájékoztatást a történtekről. Nem egyértelmű esetekben, nem könnyű megállapítani, hogy ki a szexuális ragadozó, és hol húzódik az a határ, aminek átlépése bűncselekmény.

Kérjük, támogasd adód 1%-ával a pedofília ellen küzdő HVIM-et!
A szervezet valós, kézzelfogható eredményeiről itt olvashatsz.
Felajánlásodat az Azonosságtudat Alapítványnak küldd el!
Adószám: 18218082-1-07

Nehezen tudja eldönteni a nyomozó hatóság, hogy ki a kedves ember és ki a szexuális ragadozó, ezért húzódnak az ügyészség felügyelete mellett zajló nyomozások. Erről beszélt lapunknak egy konkrét ügy kapcsán Sági Zoltán, aki éveken keresztül az Országos Rendőr-főkapitányság bűnügyi állományának tagja volt, a kiskorúak sérelmére elkövetett szexuális bűncselekményekkel foglalkozott.

Még tavaly szeptemberben számoltunk be arról, hogy a MÁV gyermekvasútja mellett alapítványi fenntartásban működő, gyermektagokkal működő zenekar nyári táborának helyszínén 2019-ben szexuális jellegű gyermekbántalmazás gyanúja merült fel.

Az ügyben a MÁV azonban csak 2023-ban kezdeményezett belső vizsgálatot, majd tett feljelentést. A BRFK-n már több mint nyolc hónapja zajlik a nyomozás, de még gyanúsítotti kihallgatásra sem került sor.

Amennyiben információja van pedofil-ügyekről, konkrét elkövetőkről,
gyermekek bántalmazásáról, akkor írjon nekünk!

Sági Zoltán, aki az érintett zenekar egykori vezetője is volt, arra hívta fel a figyelmet, hogy ahol felüti a fejét a pedofília gyanúja, ott könnyen szétesik a közösség. Ebben az esetben is ez történt, a zenekar tevékenységét felfüggesztették, jelenleg tetszhalott állapotban van.

Bármennyire szomorú, nem ez az első eset, amikor a gyermekvasútnál ilyen jellegű szülői panasz érkezett. Jó néhány évvel ezelőtt – akkor ott egy főállású munkatársról volt szó, aki gyerekekkel foglalkozott – az illetőt felfüggesztették. Az az ügy több évig is húzódott, míg a végén a jogerős (felmentő) ítélet megszületett.

A több gyermek által is megfogalmazott panasz esetében nem ez történt, hanem a gyermekvasút korábbi vezetője és az illetlen viselkedése miatt bepanaszolt között olyan megállapodás született, hogy nem mehet a gyerekek közelébe – jelentette ki Sági Zoltán, megjegyezve, hogy az illető esetében nem állt fenn munkaviszony, ezért születhetett ez a „megoldás”. Jelenleg az ügyészség szoros felügyelet alatt tartja a nyomozásokat, annak érdekében, hogy minden esetben megalapozott vád kerülhessen a bíróságokhoz, ez azonban azt is eredményezi, hogy

A szexuális bűnelkövetés gyanújába keveredett emberek egészen a vádemelésig, sőt még azt követően is szabadon mozoghatnak a gyerekek között.

A BRFK nyomozói ugyan rendkívül leterheltek, de – ha nem kerül sor különböző szakértők kirendelésére, úgy – ennek az ügynek a nyomozati szakaszát is talán már le lehetett volna zárni. A MÁV vezetésének lehet, hogy egyszerűbb az ügy lezárásáig a zenekar felfüggesztése, mert így nem kell egy esetleges újabb botránytól tartania, de ez a közös zenélésben érdekeltek számára elfogadhatatlan, mivel a döntés nyomán a zenekar gyakorlatilag megszűnt. Besztercán Kornél, a gyermekvasút jelenlegi vezetője Sági szerint el akarta tusolni az ügyet, mert bár tudott a történtekről, csak az Index kérdései után tájékoztatta először az érintett szülőket az esetről. Sági Zoltán szerint, amikor tavaly nyáron kiderült a mulasztása, már le kellett volna mondania.

Kérdéseket küldtünk a MÁV vezetésének, azt szerettük volna megtudni, hogy mikor szerzett tudomást először Besztercán a szülői panaszokról, de csak azt a választ kaptuk, hogy a vasúttársaságnak sem jogában, sem szándékában nem áll, hogy a rendőrség munkáját bárhogyan, akár egyes nyilatkozatok kommentálásával befolyásolja. Arra sem kaptunk választ, hogy a felfüggesztett zenekarban milyen feladatot lát el a bepanaszolt férfi. Annyit közöltek, hogy zéró tolerancia van érvényben a gyermekek testi és lelki bántalmazásával szemben, a Gyermekvasút mellett korábban működő zenekar jövőjéről pedig a nyomozó hatóság vizsgálatának lezárultát követően születik döntés.

Az Index tavalyi megkeresésére rendelt el a MÁV belső vizsgálatot, és ennek nyomán tett feljelentést szeméremsértés miatt. Ezt azonban a BRFK-n már kiskorú veszélyeztetéseként értékelték, és emiatt folyik jelenleg is a nyomozás.

Sági Zoltánt tanúként hallgatta meg a rendőrség. A kérdésekből arra következtet, hogy itt nem csak arról volt szó, hogy valaki bement a zuhanyzóba és megnézte, hogy hogyan tusolnak a gyerekek, ennél több történhetett. Ha semmi alapja nem lenne a történteknek, nem nyomoznának már több mint nyolc hónapja – húzta alá.

(Index nyomán Szent Korona Rádió)

Kövesd Telegram csatornánkat
Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is

“Dugtunk?” – Kérdezi a frissen kiengedett orosházi pedofil a Facebookon a volt diákjaitól

Ezúttal egy fővárosi karateedzőről derült ki, hogy pedofil és fiatal fiúkat tart szexrabszolgának (+név és arc)

Újabb vérlázító ítélet – Szabadlábon a 9 éves kislányt zaklató pedofil

Akik baloldaliként tüntetnek a gyerekvédelemért, azok rontanák meg a gyerekeinket