Embercsempész banda fejét fogta el a készenléti rendőrség

Összehangolt akcióban fogták el a múlt héten a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda nyomozói azt a 49 éves férfit, aki a gyanú szerint a főszervezője volt egy illegális migránsokat rendszeresen Ausztriába csempésző bandának.

Adód 1%-ával harcolj a bevándorlás ellen, támogasd a HVIM-t!
A szervezet valós, kézzelfogható eredményeiről itt olvashatsz.
Felajánlásodat az Azonosságtudat Alapítványnak küldheted el!
Adószám: 18218082-1-07

A férfi és az általa vezetett szervezet úgy került a nyomozók látókörébe, hogy 2022 őszén Törökbálinton és Kiskunkahason a rendőrök két esetben tetten értek sofőröket, akik illegális migránsokat szállítottak. A nyomozók ezeket a gépkocsivezetőket gyanúsítottként hallgatták ki, majd felderítették a hálózat további sofőrjeit is, illetve azokat, akik a szállító járművek bérlésében vettek részt. Összesen nyolc fő ellen indítottak eljárást. Közöttük volt Bács-Kiskun és Pest vármegyei, valamint budapesti lakos is. A gyanú szerint tizenegy szállítás köthető hozzájuk. A csempészek közül ketten vannak letartóztatásban, a többiek szabadlábon védekeznek. A beszerzett bizonyítékok alapján kiderült, hogy a nyolc, embercsempészéssel meggyanúsított férfinak ugyanaz lehet a főnöke.

A nyomozás adatai szerint a bűnbanda konspiráltan működött, a főszervező csak a középszintű szervezővel tartotta a kapcsolatot, a sofőrökkel és a gépkocsibérlőkkel egyáltalán nem. A gyanú szerint C. Balázs irányította a csapatot, amelynek tagjai az illegálisan bejutott migránsok szállítását szervezték meg a magyar–szerb államhatártól az magyar–osztrákig. A hazánkba illegálisan bejutott migránsokat jellemzően olyan kisteherautókkal vitték el, amelyeken nem volt ablak, és gyakran húsz embert is összezsúfoltak a levegőtlen járműbe. Egy-egy migráns akár több ezer eurót is kifizethetett egy ilyen szállításért.

Mivel nem volt kizárható, hogy a bűnbanda vezetője lőfegyverrel rendelkezik, így a műveletre az NNI a Terrorelhárítási Központot kérte fel, akik egy összehangolt akció keretén belül a férfit Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyei otthonában elfogták és átadták a helyszínen tartózkodó Készenléti Rendőrség munkatársainak. A kutatás során a rendőrök lefoglaltak több mobiltelefont is, amelyek tárgyi bizonyítékként szolgálnak az ügyben. A KR NNI nyomozói C. Balázst – elfogását követően – előállították, embercsempészés bűntettével gyanúsították meg, és bűnügyi őrizetbe vették, majd kezdeményezték letartóztatását, amit a Budapest Környéki Törvényszék a múlt héten elrendelt.

Az ügynek nincs vége, a KR NNI vizsgálja, hogy a bandának még hányan és pontosan kik lehettek a tagjai. Így nem kizárt, hogy a jövőben bővülni fog a gyanúsítotti kör.

(24.hu nyomán Szent Korona Rádió)

Kövesd Telegram csatornánkat
Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel
és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is

A szabadon engedett embercsempészek máris megszegték a számukra kiszabott szabályokat