Romániában is alaptörvénybe foglalnák a hagyományos családmodellt és a készpénzhasználatot

Romániában úgy látszik, hogy az LMBTQP kérdésében a magyarellenes, soviniszta AUR is a magyar példáját akarja követni, azonban ők a készpénzhasználatot is megvédenék. Átírnák a család alkotmányos meghatározását és az alaptörvénybe foglalnák a készpénzhasználat jogát egy pénteken ismertetett alkotmánymódosító polgári kezdeményezés szerint.

Támogasd adód 1%-ával az LMBTQP-lobbi ellen küzdő HVIM-et!
A szervezet valós, kézzelfogható eredményeiről itt olvashatsz.
Felajánlásodat az Azonosságtudat Alapítványnak küldd el!
Adószám: 18218082-1-07

A kezdeményezőbizottság elnöke, Eugen Popescu egy sajtótájékoztatón emlékeztetett: az alaptörvény 48. cikkének 1. bekezdése szerint a család „két házastárs önkéntes elhatározással létrehozott házassága”. Közölte, hogy ez a meghatározást az „egy férfi és egy nő önkéntes elhatározással létrehozott házasságára” kívánják változtatni. Popescu érvei szerint a házastársak értelemszerűen ellentétes neműek, és ezt pontosítanák a család alkotmányos meghatározásában.

A kezdeményezőbizottság elnöke elmondta, hogy ez a módosítással az alkotmány megingathatatlanul szavatolná a család védelmét. Emlékeztetett arra, hogy az Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozatának 16. cikke szerint a család „a társadalom természetes és alapvető alkotóeleme és joga van a társadalom, valamint az állam védelmére”. Úgy fogalmazott: Romániára jellemző fontos kulturális, történelmi és erkölcsi megfontolásokból csak az ellentétes nemű párok köthetnek házasságot és alapíthatnak családot.

Eugen Popescu a készpénzhasználat jogának alkotmányba foglalásáról elmondta: a digitalizáció és a készpénzhasználat visszaszorításának körülményei között „létfontosságú” ennek a fizetési eszköznek a védelme, hogy az emberek „akadálytalanul hozzáférhessenek az árukhoz és szolgáltatásokhoz”. „Mindenképpen biztosítani kell, hogy az elektronikus fizetési eszközökre való áttérés ne sértse azoknak a polgároknak a jogait, akik továbbra is készpénzt kívánnak használni” – szögezte le.

Popescu közölte azt is, hogy az alkotmánymódosító polgári kezdeményezést több civil szervezet, köztük a Romániai Családok Szövetsége és a Határon Túli Románokért Alapítvány is támogatja, és elkezdték a támogató aláírások gyűjtését.

Siránkozik a buzilobbi

A romániai LMBTQP szervezetek elítélik az AUR alkotmánymódosítási kísérletét a család újradefiniálására – olvasható a G4Mediához eljuttatott, 14 civil szervezet által aláírt nyilatkozatban Az alkotmánymódosítás érdekében indított kezdeményezésen részt vett az AUR Nemzeti Tanácsának elnöke, Claudiu Târziu is, aki a felvételt a Facebookon osztotta meg.

A kezdeményezés aláírói között van Gheorghe Piperea, az AUR európai parlamenti képviselőjelöltje, Mihail Neamțu, Dan Puric és Iulian Capsali. George Simion, az AUR elnöke, európai parlamenti képviselő tavaly októberben jelentette be, hogy két népszavazást fognak kérni a két említett témával, a családdal és a készpénzfizetéssel kapcsolatban.

Az LMBTQP szervezetek sajtóközleményükben azt állították, hogy Romániában a homoszexuálisak továbbra is olyan támadások célpontjai, amelyek célja állampolgári jogaik és szabadságaik korlátozása. Az LMBTQ közösségéhez tartozó személyek démonizálásával és zaklatásával, akiket ismét a választási kampányok ágyútöltelékévé és a románok összes problémájának bűnbakjává tesznek, kiszorítják őket a társadalomból – írják.

Leszögezik: a polgárok valódi problémái az egyre alacsonyabb életszínvonalhoz kapcsolódnak, amelyet az infláció és a vásárlóerő drámai csökkenése okoz. A COVID-járvány és az ukrajnai háború okozta egymást követő válságok hatásait mindenki mélyen átérzi nap mint nap. A politikai osztálynak kötelessége, hogy ne fogadja el az AUR kezdeményezést, hanem valóban megvédje az összes romániai családot, beleértve az LMBTQP családokat is, olyan törvények és intézkedések révén, amelyek a társadalom igényeinek megfelelnek.

A kormány már 163,712 millió lejt (több mint 32 millió eurót) költött az adófizetők pénzéből arra, hogy 2018-ban hasonló népszavazást tartson. Akkor a szavazásra jogosult állampolgárok mindössze 22%-a ment el szavazni, a szavazóhelyiségek meghosszabbított nyitva tartása ellenére (kivételesen két napon keresztül szavazhattak a románok). A gyenge eredmény jelezte, hogy a románok milyen alacsony jelentőséget tulajdonítanak egy ilyen alkotmánymódosításnak, hiszen az emberek 71 százaléka sajnos úgy véli, hogy az azonos nemű családok jogi elismerése semmilyen hatással nem lenne az életükre. Ez betudható annak is, hogy sokan elbagatellizálják a sátáni LMBTQP-lobbi erejét, nem gondolják, hogy a nyugati trendek egyszer Romániát is elérik.

A tiltakozók szerint a népszavazás megismétlése komoly károkat okozna az állami költségvetésnek, amely amúgy is valódi lyukakkal küzd, amikor olyan sürgős kiadásokról van szó, mint az egészségügy, a nyugdíjak, az oktatás stb. Persze ha a szivárványcsaládok elfogadása lenne a kérdés, akkor biztos, hogy nem számítana a gazdaság, ez lenne a világ legfontosabb problémája.

Felszólítják a politikai pártokat, hogy ne támogassák az AUR alkotmánymódosítási kezdeményezését, és a választási kampányban ne támogassák a nyilvános beszédükkel a hagyományos családmodellt.

Kövesd Telegram csatornánkat
Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is

Az AUR után a szocdemek is az erdélyi magyar identitás leépítésére törekednek

LMBTQP-aktivisták kudarca Romániában

(Transtelex nyomán Szent Korona Rádió)